Nachos zijn de perfecte snack, maar je kunt het ook omtoveren tot een hele maaltijd. Hierbij drie heerlijke nacho recepten die je gewoon als avondeten kunt eten. Oh, wat zien ze er lekker uit!

1. Nacho’s met pulled pork
OMG dit ziet er zo goed uit! We houden van nachos en we houden van pulled pork, perfect! Dit recept is heerlijk en niet eens heel moeilijk om te maken. Je kunt namelijk de saus zelf maken, maar ook gewoon kopen in de winkel.

Benodigdheden
– 1 kg pulled pork
– 2 kroppen Romeinse sla
– 1 zak nachos
– 1 bakje room
– 16 plakjes kaas
– 1 rode ui
– 1 groene ui, in ringetjes gesneden
– 1 bakje mozzarella in stukjes

Aan de slag!
Begin met het voorverwarmen van de oven. Pak je bakplaat en leg hier folie overheen. Snijd de sla, gebruik hierbij alleen het binnenste deel van de sla. De slabladen leg je als eerste op de bakplaat. Daarna leg je de helft van de gesneden mozzarella en rode ui hier overheen.

Na de sla komen de nachos. Maak de zak aan de onderkant open in plaats van de bovenkant. Zo komen de gebroken chipjes onder en de hele bovenop. Verdeel de nachos over de hele plaat.

Breng de room in een pannetje aan de kook. Stop een voor een de plakjes kaas bij de room. Je kunt pas de volgende erbij stoppen als die daarvoor gesmolten is. Als alles is gesmolten, kun je het op een zacht vuurtje laten staan.

Giet een paar lepels met de saus over de pulled pork. Let op dat je niet te veel saus over het vlees heen giet. Leg daarna het vlees met de saus over de nachos. Als laatste gooi je nog wat mozzarella over het geheel en stop je het in de oven voor 10 minuten. Als de nachos uit de oven zijn kun je er nog een saus over heen doen met de overgebleven rode en groene ui. Eet smakelijk!

2. Barbecue kip nachos
We kunnen nachos met kip zeker niet overslaan. Kip en barbecuesaus is een geweldige combinatie, dus wij kijken er heel erg naar uit om deze geweldige combinatie te proberen.

Benodigdheden
– 1 kg kipfilet
– 250 gram gesneden mozzarella
– 250 gram geraspte kaas
– 1 gesneden rode ui
– gesneden cilantro of koriander
– barbecuesaus
– optioneel: room, serrano peper, avocado, hete saus, salsa

Aan de slag!
Kook de kip en snijd het in hele kleine reepjes. Daarna meng je de kip met lekker veel barbecuesaus. Verdeel daarna de nachos over de bakplaat en leg daar weer de kip met barbecuesaus overheen. Leg hierna alle kaas over de nachos heen. Wees zeker niet voorzichtig met de kaas. Gooi daarna nog wat rode uitjes over de kaas.

Stop de nachos met de kaas 15 minuten in de oven op 240 graden. Zorg er voor dat de kaas lekker is gesmolten en de nachos een beetje bruin zijn. Haal de nachos na die 15 minuten uit de over en gebruik de koriander als topping. Als je wilt kun je de ook nog andere toppings toevoegen zoals avocado en serrano peper.

3. Zoete aardappel nachos
Zoete aardappelen en nachos?!? Dit klinkt als de perfecte match!! Beide zijn de lekker vullend, dus dit kun je prima als avondeten maken!

Benodigdheden
Voor de nachos:
– 2 grote zoete aardappelen
– 1 eetlepel olijfolie
– 400 gram zwarte bonen
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijn
– 1 bakje maïs
– 1 zak nachos
– koriander of cilantro
– gekorrelde cotija kaas

Voor de kaassaus:
– 1/2 theelepel boter
– 1 grote teen knoflook, in stukjes gehakt
– 375 milliliter melk
– 2 eetlepels bloem
– 1/4 theelepel zout
– Kaas naar keuze

Aan de slag!
Zoete aardappelen: Zet de grill op middelhoog vuur. Was de zoete aardappelen en prik in de aardappelen met een vork. Wikkel de zoete aardappelen in een handdoek en stop ze in de magnetron voor 4 minuten. Snijd de zoete aardappelen in partjes en meng ze met olijfolie, chilipoeder en komijn. Grill de aardappelen voor een paar minuten tot ze knapperig zijn.

Nachos: Verhit ondertussen de bonen op het fornuis of in de magnetron. Bak de maïs in een pan tot ze goudbruin zijn. Leg de chips op een grote schaal en top ze met de zoete aardappelen, zwarte bonen en maïs.

Kaassaus: smelt de boter in een kleine steelpan. Voeg de knoflook toe en bak ze 1 tot 2 minuten. Voeg 1/4 kopje melk toe en wacht tot het suddert. Klop de resterende ¾ beker melk met de bloem. Voeg het toe aan de pan en roer het tot een gladde, dikke massa. Voeg de kaas en het zout toe. Besprenkel de kaassaus over de macho’s en top het met koriander en Cotija kaas.

Meer recepten?
> RECEPT: Pumpkin spice latte!
> RECEPT: Gesmolten camembert met brood
RECEPT: Tony Chocolonely zeezout karamel ijs!

PHOTO CREDITS: ericekos
(Visited 1 times, 1 visits today)