Netflix, heel leuk enzo, maar oh wat is het lastig om iets uit te zoeken! Met een aantal sterren probeert Netflix een inschatting te maken van wat jij leuk vindt, maar dit wil niet altijd lukken.

We zijn langer aan het zoeken naar een serie, dan dat we daadwerkelijk aan het kijken zijn. Zoeken naar lijstjes ‘things to watch on Netflix now’ heb je niets aan, want in Amerika hebben ze andere series en films online staan. Daarom hebben wij voor jou de leukste, spannendste, must-see series voor je op een rijtje gezet. Televisie aan en GO!

 

Santa Clarita Diet

Comedy, Horror

Makelaars Sheila en Joel leven een normaal leventje totdat Sheila opeens sterft. Wat daarna gebeurd is huiveringwekkend. Wij hebben de eerste aflevering gekeken en don’t get your hopes up. De serie is namelijk geen Dexter, maar zeker het proberen waard. 

IMDB 8,1/10
Rotten Tomatoes: 65%

The OA

Amerikaans, drama

Zeven jaar na haar verdwijning vindt Prairie haar weg terug naar huis. Hoewel ze als kind blind was, is ze dat nu niet meer. Ze werd zeven jaar lang vastgehouden met drie anderen. Eenmaal thuis bedenkt ze een plan om ook hen vrij te krijgen. Een spannende serie, soms een beetje vaag maar veelbelovend!

IMDB: 8.2/10
Rotten Tomatoes: 74%

 

Designated Survivor 

Drama, thriller

Een kabinetslid wordt onverwachts president van de Verenigde Staten na een vreselijke aanval iedereen doodt die boven hem in de presidentiële lijn staat. 

IMDB: 8,0/10
Rotten tomatoes: 85%

Black Mirror

Engels, drama, sci-fi, thriller

Black Mirror is een serie die bestaat uit op zichzelf staande afleveringen. Deze eerste twee seizoen zijn het kijken waard maar in seizoen drie krijg je pas echt de pareltjes te zien. Bij het derde seizoen begon Netflix zich hier namelijk mee te bemoeien (daarom begin je ook bij seizoen 3 als je voor het eerst gaat kijken). De afleveringen zijn stuk voor stuk confronterend en refereren aan het hedendaagse mediagebruik.

IMDB: 8.9/10
Rotten Tomatoes: 92%

 

Sense 8

Amerikaans, mysterie, drama, sci-fi, thriller

Acht vreemden staan met elkaar in verbinding met elkaar door middel van dromen en visioenen. Ze zijn mentaal en emotioneel aan elkaar verbonden en proberen uit te zoen waarom ze deze connectie hebben. In het eerste seizoen leer je de acht personages kennen en afgelopen jaar is er een Kerstspecial uitgekomen. Binnenkort verwachten we weer een nieuwe seizoen!

IMDB: 8.4/10
Rotten Tomatoes: 96%

 

Peaky Blinders

Brits, drama

Peaky Blinders speelt zich af in de jaren twintig, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Gang-aanvoerder Thomas Shelby (Cillian Murphy) heeft de leiding over de bende Peaky Blinders in Birmingham. De straatbendes vechten openlijk voor macht en territorium en drinken ondertussen hun oorlogstrauma’s weg in verpauperde barren.

IMDB: 8.8/10
Rotten tomatoes: 91%

Bloodline

Amerikaans, drama, thriller

Een intrigerend verhaal over een welgestelde familie met veel donkere geheimen. Het verhaal speelt zich af in een prachtig hotel op de Keys in Florida. Hoofdrolspeler John Rayburn (Kyle Chandler) doet er alles aan om de goede ‘Rayburn’ naam te behouden.

IMDB: 8.3/10
Rotten tomatoes: 63%

Flaked

Amerikaans, comedy

In deze serie draait alles om Chip (Will Arnett). Chip is herstellende van een alcoholverslaving en liegt zo’n beetje alles bij elkaar. Maar toch is hij geliefd bij iedereen en heeft hij over zijn imago niets te klagen.

IMDB: 7.3/10
Rotten tomatoes: 42%

How to get away with murder

Amerikaans, drama, thriller

De briljante rechtenprofessor Annalise Keating (Viola Davis) raakt verstrikt met vier rechtenstudenten. Zij leert hen niet alleen de theorie maar ook hoe zij het toe moeten passen in de praktijk.

IMDB: 8.3/10
Rotten Tomatoes: 89%

 

Unbreakable Kimmy Schmidt

Comedy

Kimmy Schmidt (Ellie Kemper) wordt na 15 jaar gered uit een ondergrondse bunker en besluit een nieuw leven te starten in New York. Ze wil dolgraag een normaal leven maar komt onderweg veel obstakels tegen.

IMDB: 7.9/10
Rotten Tomatoes: 97%

Lilyhammer

Comedy, drama, crime

De New Yorkse gangster Frank Tagliano (Steven van Zandt) verraadt zijn partners en moet onderduiken. Na het zien van de Olympisch Winterspelen in 1994 raakt hij geïntrigeerd door de plaats Lillehammer en besluit hij hier naartoe te emigreren.

IMDB: 8.1/10
Rotten Tomatoes: 81%

 

 

 

A Series of Unfortunate Events

Adventure, Drama, Family

De drie Baudelaire kinderen proberen na het verlies van hun ouders in een brand, achter hun duistere familiegeheimen te komen. 

IMDB: 8,2/10
Rotten Tomatoes: 94%

 

Grace and Frankie

Comedy

Na dat Grace en Frankie erachter zijn gekomen dat hun mannen de laatste 20 jaar niet alleen collega’s zijn, maar ook lovers proberen de dames samen verder te gaan met hun levens.

IMDB: 8,2/10
Rotten tomatoes: 72%

River

Crime, drama

John River is een geniale inspecteur wiens intelligentie hem net zo gek maakt als de stemmen in zijn hoofd. Hij wordt achtervolgd door de  slachtoffers van vorige cases en vindt het moeilijk om deze los te laten.

IMDB: 8,2/10
Rotten tomatoes: 100%

Penny Dreadful

Drama, Fantasy, Horror

Penny Dreadful verteld de verhalen van sommige van de meest angstaanjagende literaire figuren van de 19e-eeuws. Personages als Dracula, Dr. Jekyll en Frankenstein strijden samen om London te beschermen tegen bovennatuurlijke aanvallen.

IMDB: 8,2/10
Rotten tomatoes: 93%

READ NEXT:
Deze Netflix hacks ken jij nog niet!
De perfecte billen kweek je in bed!
Hoe kijk jij series? Dit zegt namelijk alles over je persoonlijkheid