Netflix, heel leuk enzo, maar oh wat is het lastig om iets uit te zoeken! Met een aantal sterren probeert Netflix een inschatting te maken van wat jij leuk vindt, maar dit wil niet altijd lukken.

We zijn langer aan het zoeken naar een serie, dan dat we daadwerkelijk aan het kijken zijn. Zoeken naar lijstjes ‘things to watch on Netflix now’ heb je niets aan, want in Amerika hebben ze andere series en films online staan. Daarom hebben wij voor jou de leukste, spannendste, must-see series voor je op een rijtje gezet. Televisie aan en GO!

Fargo

Crime, drama, thriller

Als je Fargo nog niet hebt gezien, dan hoef je de rest van dit lijstje niet eens meer door te nemen. Deze serie is zó goed. Het heeft drie seizoenen, dus je kan er meteen even tegenaan. Ieder seizoen heeft een ander verhaal maar het heeft allemaal dezelfde sfeer. Alle verhalen spelen zich af in en om Minnesota (inclusief gek accent dat je sowieso gaat nadoen). Maar op een of andere manier leiden alle verhalen terug naar Fargo.

IMDB: 9.0/10
Rotten Tomatoes: 95%

 Ozark

Crime, drama, thriller

Deze serie is een heerlijke mix van Bloodline en Breaking Bad. Ozark gaat over een doodgewoon gezin, behalve dan de baan van de vader. Vader Marty (Jason Bateman) is financieel adviseur in Chicago en werkt ook voor een van de grootste drugsbaronnen in Mexico. Hiervoor vertrekt hij met zijn gezin naar de Missouri Ozarks om daar geld wit te wassen voor een drugskartel in Mexico.

IMDB: 8.6/10
Rotten Tomatoes: 93%

GLOW

Comedy, drama, sport

De serie is gemaakt door de makers van Orange is the New Black en Weeds. De serie speelt zich af in de jaren ’80. Ruth Wilder (Alison Brie) is de hoofdpersoon en gaat spelen in een worstelshow voor vrouwen. Hiermee hoopt ze eindelijk door te breken als actrice. Samen met 12 andere vrouwen proberen ze beroemd te worden als damesworstelaars.

IMDB: 8.1/10
Rotten Tomatoes: 89%

Girlboss

Comedy

Na het onwijs succes van het boek #Girlboss waarin heeft Netflix besloten om een komedie te maken die losjes gebaseerd is op het verhaal van Amarusso. Sophia Amarusso’s verhaal wordt verteld; over hoe zij met niets een online kledingmerk Nasty Gal heeft opgezet. Nasty Gal is nu bijna 300 miljoen waard, dat noemen we pas echt girl power. Kijken dus!

IMDB: 7.2/10
Rotten Tomatoes: 70%

 

Black Mirror

Engels, drama, sci-fi, thriller

Black Mirror is een serie die bestaat uit op zichzelf staande afleveringen. Deze eerste twee seizoenen zijn het kijken waard maar in seizoen drie krijg je pas echt de pareltjes te zien. Bij het derde seizoen begon Netflix zich hier namelijk mee te bemoeien (daarom begin je ook bij seizoen 3 als je voor het eerst gaat kijken). De afleveringen zijn stuk voor stuk confronterend en refereren aan het hedendaagse mediagebruik.

IMDB: 8.9/10
Rotten Tomatoes: 92%

 

Sense 8

Amerikaans, mysterie, drama, sci-fi, thriller

Acht vreemden staan met elkaar in verbinding met elkaar door middel van dromen en visioenen. Ze zijn mentaal en emotioneel aan elkaar verbonden en proberen uit te zoen waarom ze deze connectie hebben. In het eerste seizoen leer je de acht personages kennen en afgelopen jaar is er een Kerstspecial uitgekomen. Binnenkort verwachten we weer een nieuwe seizoen!

IMDB: 8.4/10
Rotten Tomatoes: 96%

 

Peaky Blinders

Brits, drama

Peaky Blinders speelt zich af in de jaren twintig, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Gang-aanvoerder Thomas Shelby (Cillian Murphy) heeft de leiding over de bende Peaky Blinders in Birmingham. De straatbendes vechten openlijk voor macht en territorium en drinken ondertussen hun oorlogstrauma’s weg in verpauperde barren.

IMDB: 8.8/10
Rotten tomatoes: 91%

Bloodline

Amerikaans, drama, thriller

Een intrigerend verhaal over een welgestelde familie met veel donkere geheimen. Het verhaal speelt zich af in een prachtig hotel op de Keys in Florida. Hoofdrolspeler John Rayburn (Kyle Chandler) doet er alles aan om de goede ‘Rayburn’ naam te behouden.

IMDB: 8.3/10
Rotten tomatoes: 63%

Flaked

Amerikaans, comedy

In deze serie draait alles om Chip (Will Arnett). Chip is herstellende van een alcoholverslaving en liegt zo’n beetje alles bij elkaar. Maar toch is hij geliefd bij iedereen en heeft hij over zijn imago niets te klagen.

IMDB: 7.3/10
Rotten tomatoes: 42%

How to get away with murder

Amerikaans, drama, thriller

De briljante rechtenprofessor Annalise Keating (Viola Davis) raakt verstrikt met vier rechtenstudenten. Zij leert hen niet alleen de theorie maar ook hoe zij het toe moeten passen in de praktijk.

IMDB: 8.3/10
Rotten Tomatoes: 89%

 

Unbreakable Kimmy Schmidt

Comedy

Kimmy Schmidt (Ellie Kemper) wordt na 15 jaar gered uit een ondergrondse bunker en besluit een nieuw leven te starten in New York. Ze wil dolgraag een normaal leven maar komt onderweg veel obstakels tegen.

IMDB: 7.9/10
Rotten Tomatoes: 97%

Lilyhammer

Comedy, drama, crime

De New Yorkse gangster Frank Tagliano (Steven van Zandt) verraadt zijn partners en moet onderduiken. Na het zien van de Olympisch Winterspelen in 1994 raakt hij geïntrigeerd door de plaats Lillehammer en besluit hij hier naartoe te emigreren.

IMDB: 8.1/10
Rotten Tomatoes: 81%

 

 

 

A Series of Unfortunate Events

Adventure, Drama, Family

De drie Baudelaire kinderen proberen na het verlies van hun ouders in een brand, achter hun duistere familiegeheimen te komen. 

IMDB: 8,2/10
Rotten Tomatoes: 94%

 

Grace and Frankie

Comedy

Na dat Grace en Frankie erachter zijn gekomen dat hun mannen de laatste 20 jaar niet alleen collega’s zijn, maar ook lovers proberen de dames samen verder te gaan met hun levens.

IMDB: 8,2/10
Rotten tomatoes: 72%

River

Crime, drama

John River is een geniale inspecteur wiens intelligentie hem net zo gek maakt als de stemmen in zijn hoofd. Hij wordt achtervolgd door de  slachtoffers van vorige cases en vindt het moeilijk om deze los te laten.

IMDB: 8,2/10
Rotten tomatoes: 100%

READ NEXT:
Deze Netflix hacks ken jij nog niet!
De perfecte billen kweek je in bed!
Hoe kijk jij series? Dit zegt namelijk alles over je persoonlijkheid

 

PHOTO CREDITS TRANSWHUT
(Visited 1 times, 17 visits today)