Kom jij ’s avonds niet in slaap? Zo moet zelfs jou dat lukken

Sweet dreams.

We horen wel eens ‘sleep is for the weak’, maar niks is minder waar. Je hebt je slaap nodig om goed te functioneren op je werk, je goed te voelen en om er goed uit te zien. Des te vervelender is het dus als je die slaap ’s avonds in je bed niet kunt vatten omdat er te veel door je hoofd gaat. Gelukkig zijn daar een aantal oplossingen voor. Deze tips zorgen ervoor dat jij straks wel goed kunt slapen, zelfs als je normaal gesproken moeilijk in slaap komt.

1. Ga sporten na het werken

We hebben natuurlijk vaak gezegd dat het goed is om te gaan sporten in de ochtend. Maar sommigen van ons zijn nou eenmaal geen ochtendmens, plus dat er een groot voordeel zit aan na je werk sporten. Je kunt zo alle stress van de dag eruit sporten en jezelf vermoeien. Waardoor je ’s avonds niet in je bed nog ligt te malen over je werk. Sporten, douchen en je valt als een blok in slaap.

2. Drink een kopje slaap thee

Thee is net magie in een kopje. Het is natuurlijk altijd goed voor je of je het nou ’s ochtends of ’s avonds drinkt, maar er zijn dus ook soorten thee waardoor je sneller in slaap valt. Gewoon in de supermarkt of in een drogisterij te verkrijgen. Kom even tot rust met zo’n kopje thee, wedden dat je dan als een babytje slaapt?

3. Deep sleep scented oil

Een sterke geurolie die er speciaal voor gemaakt is om jou in slaap te brengen. Dat werkt. Zo’n olie spray je op je kussen of masseer je in op je slapen. Hierdoor wordt je slaperig en is er een hele grote kans dat je als een roosje slaapt.

4. Als dit niet werkt, blok dan alles en iedereen even met een slaapmasker

Als het zelfs met sporten, en hele sterke kop thee en olie niet lukt, dan is het tijd voor het echte werk. Zorgt dat je een half uur (nog liever een heel uur) voordat je gaat slapen je telefoon weg legt. En let vervolgens heel goed op je ademhaling. Blijf in ieder geval weg van schermen. Blijf nog even weg van de kamer waarop je gaat slapen en neem een warme douche. Ga vervolgens in een geheel donkere kamer in bed liggen en zet ook nog een slaapmasker op. Blijf op je ademhaling letten. Nu moet het haast wel lukken. Slaap zacht.

Het grote MonStyle- slaap artikel
> Vind je hier

PHOTO CREDITS: LULAMAG

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites