Heb je dit ook bijna iedere morgen? Je staat super lang voor je overvolle kast waar bijna niets meer bij past, maar je zegt het toch weer: ik heb niets om aan te trekken. Je wilt het liefst eigenlijk gewoon weer nieuwe kleding shoppen of misschien zelfs je complete garderobe omgooien. Maarja, de ruimte in je kast ontbreekt voor veel kleding en voor je portemonnee is het ook niet geweldig. Met de volgende tips zal je wel weer leuke outfits hebben om aan te trekken en zal je alleen nog maar items kopen die je écht nodig hebt. (Ja een beetje shoppen mag wel)

Seriously, I have nothing to wear

Stiekem is deze uitspraak best wel een leugen. Je shopt waarschijnlijk regelmatig, de nieuwe collecties voor het najaar zijn ook erg verleidelijk, we know. Maar denk je tijdens het winkelen ook na over complete outfits? Als je binnenkort een leuke jeans of tee koopt, ga dan bij jezelf na of het ook goed te combineren is met iets dat je al hebt. Koop voortaan alleen nog maar items die passen bij de rest van je garderobe. Het is super belangrijk dat je kleren matchen met elkaar, houd een complete outfit in gedachten als je die leuke top uit de rekken van de winkel trekt, dit zal zo’n groot verschil maken. Je zult zo geen impulsieve aankopen meer doen.

Vind jouw stijl en inspiratie

Wanneer je goed weet wat jouw stijl is, zul je kleding ook beter met elkaar kunnen combineren. Je shopping skills zullen er op vooruit gaan en je voorkomt zo ook echt miskopen. En als je er nog niet goed achter bent wat jouw stijl is, doe inspiratie op! Iedere dag plaatsen we een look op MonStyle en op ons Instagramaccount, zo doe je iedere dag weer nieuwe inspiratie op en weet je precies wat de laatste trends zijn en waar je ze kan shoppen.

Ga voor tijdloze items

De mooiste fashion trends vliegen je om de oren. Het is ook heel verleidelijk om trendy pieces te kopen. En daar is ook zeker niets mis mee! Het is fijn om er volgens de laatste trends bij te lopen, maar pas op dat je niet doorslaat. Als je meer items koopt die tijdelijk in de mode zijn dan items die je eigenlijk nog jaren kunt dragen, zou je misschien beter iets kunnen aanpassen aan je shoproutine. Tijdloze items zijn ook belangrijk, die kan je meestal toch beter combineren en je zult er minder snel op uitgekeken zijn. Want als niemand die bepaalde trend meer draagt van een jaar geleden, ben je zelf waarschijnlijk ook meer geneigd om het achter in je kast te hangen. Dit is de gouden regel die stijlvolle vrouwen hiervoor altijd hanteren.

Koop kleding die goed zit

Je hebt een mooie wollen trui gezien en je weet dat hij perfect past met items die je al hebt. Super! Maar zit de trui ook lekker? Als dit niet het geval is, is de kans groot dat je deze trui ook niet meer gaat dragen, ook al ziet hij er nog zo leuk uit. Hetzelfde geldt voor een spijkerbroek. Misschien vind je een stugge jeans helemaal niet fijn zitten, begin er dan ook niet aan. Er zijn ook genoeg mooie broeken met meer stretch. Zorg er voor dat je je comfortabel voelt in je kleding, en shop kleding die goed bij je figuur staat. Een lijstje maken van items die je nog mist kan ook erg handig zijn en tevens een goed excuus om weer te gaan shoppen.

Wees creatief

Mocht je toch helemaal niets nieuws meer willen kopen, kijk dan kritisch naar je kleding en wees creatief! Pak een random item uit je kast en probeer er een hele nieuwe outfit mee te maken, eentje die je ook echt graag zou dragen. Als je deze outfits hebt samengesteld, hang dan de kledingstukken in je kast bij elkaar die samen een outfit vormen. Normaal gesproken liggen al je broeken bij elkaar en je shirtjes en je jurkjes, enzovoort. Maar met deze tip ben je nog sneller klaar met je outfit kiezen!

Maak foto’s

Je kan er ook voor kiezen om foto’s van je outfits te maken. Hang de foto’s bijvoorbeeld aan de binnenkant van je kledingkast, zo heb je een mooi overzicht op precies de juiste plek. Er bestaan ook meerdere apps waarmee je je outfits kan organiseren. Handig! Zo bestaat er bijvoorbeeld de app Cluise, die je outfits bij elkaar zet en je kledingstukken apart. Op deze manier heb je je outfits allemaal bij elkaar in één app. Je kan voor extra inspiratie ook door de kledingkasten van andere gebruikers heen scrollen met Cluise. Het is wel een heel werk om al je outfits en kledingstukken te fotograferen, maar van je online aankopen kan je natuurlijk ook gewoon screenshots maken. En je kan soortgelijke afbeeldingen zoeken van jouw kledingstukken en deze foto’s combineren tot een outfit. Werkt een stuk sneller, succes!

 

Lees hier nog meer tips hoe je garderobe kunt updaten of opruimen:
Deze print hoort OOK thuis in je basisgarderobe!
Zo voeg je kleur toe aan je garderobe
Deze items zou iedere stylist uit jouw garderobe verwijderen

 

PHOTO CREDITS: VOSGESPARIS
(Visited 1 times, 1 visits today)