Niks doen is gezond voor je!

Als je thuis komt van je werk, maak je je vaak nog druk over dingen die je nog op je to-do lijstje hebt staan. Je wilt nog even de laatste was opvouwen, de woonkamer opruimen en eigenlijk ook nog sporten. Maak je niet druk, morgen is er weer een dag. Voortaan kun je hiermee leven want: niks doen is gezond voor je! En wel om deze redenen:

Low energy
Als je continu door blijft gaan met jouw drukke schema, zal je energie op een gegeven moment opraken. Door een dagje helemaal niks te doen, kun je jezelf weer opladen en zul jij een fijnere girlfriend/collega worden. De afdeling van een kopje koffie of thee voorzien, doe je weer met plezier. 

Je waardeert meer
Door op je vrije dag stil te staan bij wat je allemaal hebt gedaan de afgelopen weken, waardeer je een vrije dag nog veel meer dan je al deed. Je favoriete magazines lezen van de afgelopen 3 maanden, je net gelakte nagels rustig laten opdrogen en een uitgebreide, lange douche nemen. Heerlijk! Dat kopje koffie van je lover op de vroege morgen is ook zó lief.

Nieuwe inzichten
Als we een probleem of stress hebben, is het beter om er even niet aan te denken. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch het proberen waard. In de periode dat je er niet aan denkt, verwerkt je brein onbewust de opgedane informatie en dit leidt tot nieuwe inzichten. 

READ NEXT:


>