Oké, heel leuk zo’n baret, maar hoe blijft ie nou zitten?

We zijn ondertussen allemaal op de hoogte van de nieuwste trend: de baret. Het is fashionable en vooral heel chique. Erg leuk allemaal, maar als we eerlijk moeten zijn, kunnen we toch wel stellen dat deze baret verrekte lastig te dragen is. Combineren lukt nog wel maar het daadwerkelijk op je hoofd dragen is een ander verhaal. No worries, MonStyle komt je helpen.

1. Schuin op je hoofd
Dit is de meest klassieke manier van het dragen van de baret, schuin op het hoofd. Bij deze manier kun je er voor kiezen om een lage staart in te doen of je haren losjes te krullen. Strakke krullen zijn ten strengste verboden. Dit maakt je look namelijk veel te tuttig!

2. Achter op je hoofd
Je draagt bij deze look de baret achter op je hoofd. Het is niet de bedoeling dat het plat op je hoofd valt, dus kun je er het beste een dunne sjaal in stoppen. Het is wel handig om je baret even vast te zetten met speldjes. De schuifspeldjes speld je aan de onderkant van de baret vast aan je haar, zodat het niet gaat verschuiven. Een losse, nonchalante pluk haar aan de voorkant maakt het helemaal af.

3. Over het gehele hoofd 
Hierbij draag je de baret meer als een muts. Je kunt je haar in de baret stoppen of er onder uit laten komen. Hier is het heel belangrijk om de baret vast te spelden. Dit kun je het beste aan de voorkant van de baret doen. Doe dit dan wel van binnen uit anders zie je de speldjes zitten.

4. Als een paddenstoeltje 
Draag je baret als een soort paddenstoel op je hoofd. Dit geeft een beetje een fifties vibe en kan met krullend haar heel leuk staan!

READ NEXT
Styled by Manon; Baret
Dit accessoire gaan we massaal dragen in de winter!
> Zo kom je stijlvol de kou door!

PHOTO CREDITS: finchandfawn