Om deze redenen zitten de gevangenen vast in OITNB

Inmiddels zijn er al een aantal seizoenen gemaakt en is iedere gevangene inmiddels wel voorgesteld. Maar waarvoor? Wij wisten het echt even niet meer. We hebben het van de meestbekende gevangenen even opgezocht en voor je op een rijtje gezet.

Komt ie:

Angie

Drugs-gerelateerde beschuldigingen.

Aleida

Drugs-gerelateerde beschuldigingen. Ze liet haar vriend Cesar een drugslab in haar appartement opzetten en hielp hem met de productie. Tijdens de serie vertelt ze op een gegeven moment dat ze hem heeft beschermd.

Alex

Heroïnehandel en vervolgens schending van haar proeftijd. Alex smokkelde heroïne voor drugskoning Kubra Balik.

Big Boo

Misdrijf diefstal of fraude. We weten niet de exacte details van haar misdaad. Maar Big Boo noemde zichzelf een ’thieving dyke’.

Blanca

Ouderenmishandeling. Tijdens het werken als verzorger, voor een vervelende oudere vrouw genaamd Millie, werd Blanca verliefd op Millie’s tuinman Diablo. Millie ontsloeg hem omdat ze vond dat Blanca niet gefocust was en dat hij Blanca van haar werk afleidde.

Om wraak te nemen op Millie, hadden Blanca en Diablo seks in haar kamer terwijl Blanca staarde naar Millie. Omdat Millie niet in staat was om te bewegen werd ze gedwongen te kijken terwijl de twee seks hadden.

Brandy

Meerdere vergiftigingen en moord. Tijdens haar tijd als koffie barista, vergiftigde ze een aantal Joden en Afro-Amerikanen.

Brook

Politiek protest. Ze is gearresteerd omdat ze protesteerde tegen het kappen van een boom. Ze leefde hier zelfs tijdelijk in zodat het niet gekapt kon worden.

Crazy Eyes

Ontvoering en onvrijwillige doodslag van een minderjarige. Ze ontmoette een jongen in de speeltuin en nodigde hem uit om met haar mee naar haar huis te komen om daar verder te spelen. Op een gegeven moment werd hij bang en probeerde de jongen te ontsnappen via een brandtrap, maar hij gleed uit en viel.

Daya

Drugs-gerelateerde beschuldigingen. Deze lasten komen waarschijnlijk door Cesar de vriend van haar moeder, Aleida. Hij heeft namelijk een eigen drugslab.

Flaca

Bedreiging en fraude. Flaca verkocht nep LSD, gemaakt van papier en water, aan haar medescholieren. Maar een jongen die de ‘drugs’ kocht was suïcidaal en terwijl hij dacht hij high was, sprong hij van het dak van hun school.

Frieda

Moord en zware mishandeling met een dodelijk wapen. Frieda zegt op een gegeven moment dat ze haar man’s penis afgesneden heeft met een slagersmes dat “niet eens scherp was”. Ze zegt dat ze in een jaar tijd vier mensen doodde, plus een politieman, maar ze weet even niet of ze daarvoor wel of niet gevangen zit.

Gloria

Fraude in voedselbonnen

Leanne

Drugsbezit en het breken van huisarrest. Leanne werd opgevoed in een Amish gemeenschap. Ze verliet de gemeenschap kort met een aantal van haar collega’s om te ervaren hoe het normale leven is. Gedurende deze tijd ontdekt ze drugs. Na de beslissing om terug te keren naar haar gemeenschap wordt er een rugzak vol met drugs in een veld in de buurt van haar huis gevonden en deze wordt terug naar haar getraceerd. Om te voorkomen dat ze wordt verbannen, werkt ze samen met de politie. Ze wordt onder huisarrest geplaatst wegens medeplichtigheid, maar omdat ze eerder is weggelopen wordt ze samen met haar familie vermeden door de gemeenschap. Hierdoor loopt ze opnieuw weg en breekt ze haar proeftijd.

Lolly

Zware mishandeling op een politieagent. Zodra twee politieagenten Lolly benaderde, terwijl ze koffie verkocht vanaf haar koffiewagen in de straat, kreeg ze stemmen in haar hoofd die haar ervan probeerden te overtuigen dat de agenten haar kwaad wilden doen. Dat zorgde ervoor dat ze in paniek raakte, begon te schreeuwen en haar bell-stick pakte. De officier nam aan dat ze een wapen had. Ze werd aangepakt en gearresteerd. Hoogstwaarschijnlijk voor vermeende verergerde aanval op een politieagent.

Norma

Moord. Nadat zij in de jaren ’70 met de leider van een cultus was getrouwd, duwde Norma hem van een klif. Hij maakte haar namelijk belachelijk omdat hij vond dat zij haar leven had verspild aan hem.

Maritza

Autodiefstal. Ze probeerde een autodealer tijdens een testrit te oplichten.

Mei Chang

Georganiseerde misdaad. Mei Chang is betrokken bij een georganiseerde misdaad, die plaatsvond in de traditionele Chinese geneeskunde-winkel van haar familie. De winkel dealde daarnaast ook in illegale lichaamsdelen van dieren.

Morello

Postorder-bedrog, poging tot moord, intimidatie en schending van een straatverbod. In de eerste plaats liep Morello een mail-order oplichterij waarin ze online pakketjes bestelde en ze ontving, maar ze beweerde dat de pakketjes nooit aangekomen waren. Ze ontmoette toen een man, die zij een tijdje gedatet had voordat hij het uitmaakte. Morello begon hem te stalken en liet hem geen andere keuze dan een straatverbod op haar te zetten. Zij heeft daarna geprobeerd hem en zijn nieuwe vriendin te vermoorden door een zelfgemaakte bom onder hun auto te plaatsen.

Nicky

Bezit van heroïne en inbraak. Nicky brak in bij het appartement van haar buurvrouw om haar bezittingen te stelen, zodat ze deze kon verkopen en vervolgens geld had om heroïne te kunnen kopen. Zij werd vervolgens gearresteerd voor de inbraak terwijl ze ook heroïne bij zich had.

Pennsatucky

Tweedegraads moord. Ze schoot een abortuskliniek-medewerker die een nare opmerking maakte over het aantal abortussen dat ze had gehad.

Piper

Criminele samenzwering en het witwassen van geld. Alex overtuigde haar om drugsgeld door de douane te smokkelen.

Red

Georganiseerde misdaad. Red sloeg de vrouw van een maffiabaas in de borst, waardoor per ongeluk een borstimplantaat scheurde. Als straf moesten zij en Dmitri een aantal zeer onaangename klusjes ondernemen, inclusief lijk opslag in hun broodjeszaak.

Sophia

Creditcard diefstal. Ze had geld nodig voor hormoontherapie en een geslachtsoperatie.

Taystee

Heroïnehandel en overtreding. Het wordt aangenomen dat ze deel uitmaakte van Vee’s drugs kring.

Yoga Jones

Doodslag van een minderjarige. Op een nacht, toen Yoga Jones wacht hield over haar marihuanaveld, was ze dronken en schoot ze per ongeluk een 8-jarige jongen dood die ze had aangezien voor een hert.