Online verzendkosten vermijden? Zo doe je dat!

Ken je dat? Je wil wat bestellen op internet, maar je wordt tegengehouden door dat irritante verzendbedrag dat zich opdoet als je uit wilt checken. Wij hebben fijn nieuws: er zijn dus manieren om deze te vermijden! Dus voordat je op betalen klikt kun je beter even naar deze tips kijken. Die € 10,- kun je toch beter besteden?

Vind de geheime codes
Alleen omdat een webshop geen ‘free shipping’ aanbiedt, betekent dit niet dat je dit ook niet kunt krijgen. Er zijn genoeg websites die kortingscodes voor grote retailers verzamelen. Google voordat je gaat bestellen dus even op ‘kortingscodes + de betreffende winkel’ en 9 van de 10 keer kun je er een vinden.

Koop wanneer er geen verzendkosten zijn
Dit is veruit de meest logische en makkelijkste manier. Shop gewoon alleen als er geen verzendkosten zijn. Veel sites hebben deze actie een paar keer per maand. Check gewoon even om de zoveel tijd of dit het geval is en bestel dan de items die al een tijd in je winkelmand zitten.

Bestel dubbele maten
Als de verzendkosten pas vanaf een bepaald bedrag gratis zijn (vaak vanaf 50,- of 100,- euro), kun je het beste 2 maten van ieder artikel bestellen. Zo heb je 2 vliegen in één klap want je kunt ook nog eens kijken welke maat je beter staat. Het item dat te groot of te klein is doe je gewoon weer retour, want dit mag je gelukkig in bijna alle gevallen wel gratis terugsturen.

Kijk rond
Sommige dingen zijn te mooi om waar te zijn. En dat zijn sommige websites met free shipping ook. Je hoeft dan geen verzendkosten te betalen, maar je betaald vaak meer voor een kledingstuk omdat ze die gratis verzendkosten terug willen verdienen. Net als het zoeken naar kortingscodes kan dit je in een paar seconden tijd geld besparen. Kijk goed rond op verschillende websites en zoek de webshop waar jouw droom-item het goedkoopste is.

Word een fan
Gratis verzending en social media gaan vaak hand in hand. Retailers weten dat bijna iedereen aan social media doet en willen hun loyale klanten graag tevreden houden. Daarom strooien ze vaak met korting of gratis verzend-codes. Meld je aan voor de nieuwsbrief of like de Facebook pagina en je zult de codes gegarandeerd langs zien komen.

Tijd is geld
Helemaal als je voor een bepaald evenement of een verjaardag gaat shoppen, onthoudt dan: tijd is geld. Hoe langer je van te voren besteld, hoe meer kans je hebt op free shipping. Als je last minute gaat shoppen en wilt dat je bestelling binnen 2 dagen in huis is, betaal je hier in de meeste gevallen extra geld voor. Jouw pakketje krijgt dan voorrang op de rest. Dit heet: express shipping. Weet dus ver van te voren wat je wensen zijn en bestel het dan direct.