Het is nogal een ding: oversized meets… nóg meer oversized. We zien het veel op street style beelden en bij diverse bloggers om ons heen. De meeste gemaakte fout met het dragen van oversized items is dat je hierdoor compleet je figuur kwijt raakt. Je ziet er dan eerder uit alsof je zwemt in je eigen kleding, zo’n “waar gaat die jas met dat meisje naartoe”-verhaal. Dat willen we natuurlijk niet. 

Om dit te voorkomen zijn er eigenlijk een paar regels waar je je altijd aan dient te houden, wil je deze stijl rocken en er complimenten over krijgen. (Want: mannen zijn er nou niet écht bepaald gek op) Regel #1 is dan ook: kleed je aan voor jezelf en niet voor anderen! Voel jij je comfortabel in oversized kleding? Als je dit weet te rocken ziet je omgeving dat ook. 

Verder is het belangrijk om een ‘horizon’ te creëeren. Dit doe je door (zoals Manon altijd doet) je top in je broek te tucken, door een (kan oversized) maar getailleerd jasje te dragen of door je mouwen op te stropen tot aan je ellebogen. 

Hou er ook rekening mee dat je door oversized kleding jezelf verbreed. Dit trek je weer recht door jezelf extra lengte te geven. Doe dit met verticale strepen (pinstripe prints zijn op dit moment een go) of een goed stel hakken. Ben jij geen held op hakken of krijg je snel last van je voeten? Meet dan door deze trick jouw ideale hakhoogte op.

Wat helpt bij oversized vs. oversized is om je accessoires, schoenen en kapsel minimalistisch en verfijnd te houden. Een simpele messy bun of beachy wave creëert een sophisticated look wat het ‘hobbezak-imago’ van oversized tegen gaat. Kies voor een witte sneaker zonder poespas of een schoen met pointy toe. Qua tas is het het beste om voor strakke, grafische lijnen te gaan en bijvoorbeeld niet voor een hobo model. Maak bewuste keuzes met je juwelen want: less is vaak more. Heeft je outfit nog een blikvanger nodig? Dan hoeft het geen statement ketting te zijn (want: al snel too much door de volume van de stof) maar kan het ook een mooie statement ring zijn (zoals deze te gekke zegelring exemplaren). 

Om een clownsoutfit te vermijden kun je het beste gaan voor een ton-sur-ton look. Kies voor één kleur als basis, dit geeft ook lengte. Om het geheel interessanter te maken kun je kiezen voor verschillende stoffen en structuren. 

Ben je toe aan wat inspiratie voor je eigen wardrobe? Bekijk dan het moodboard voor deze style: 

moodboard-oversized

READ NEXT:
Zo maak je oversized items getailleerd
Deze styling trick van Manon geeft iedereen een goed figuur
Kleding voor jouw bodytype, dit staat jou het best

Source: Figtny
(Visited 1,057 times, 1 visits today)