Ga je binnenkort festivallen? Je hebt groot gelijk! Er staan namelijk nog heel wat festivals op de planning de komende maand. Festivals waar wij maar al te graag te vinden zijn. Het dilemma is alleen altijd dat je niet zoveel mee kunt nemen. Zo ook als je een heel weekend gaat feesten. Je slaapt in een tentje en leeft nou niet het meest luxueuze leven ever. Dat is precies de reden dat je deze essentials in ieder geval bij je moet hebben om komende festivals te overleven.

Reisverpakkingen beauty artikelen

Neem reisvarianten mee van een tandpasta, tandenborstel, make-up remover, deo, parfum, zonnebrandcrème, mascara, foundation en bronzer. Zo kun je in ieder geval fris naar bed en heb je genoeg bij je voor overdag. Ga je samen met je vrienden? Zorg er dan voor dat je de essentials verdeelt. De ene neemt tandpasta mee de ander make-up remover. Dat scheelt weer in de hoeveelheid spullen die je moet meesleuren.

Kleding

Neem altijd een vest mee als je naar een festival gaat. Ook in de zomer. ‘s Avonds wordt het altijd frisser en dus is het handig om een warm vest bij je te hebben. Ook een schoon t-shirt moet op je lijstje staan. Dezelfde broek kun je vast nog wel een dagje aan, maar je shirt moet je echt vervangen. Na zo’n hele dag dansen zal die niet al te fris meer zijn. Ten slotte is extra ondergoed ook geen overbodige luxe. Neem geen dure lingerie mee en gooi je ondergoed van de dag ervoor gewoon weg. Zo loop je niet rond met een stinkende tas en hoef je geen aparte waszak mee te nemen.

Portable oplader

Je wilt vast het een en ander op de film zetten of fotograferen en dus is het belangrijk dat je telefoon het twee dagen volhoudt. Neem daarom je portable oplader mee, want een stopcontact zul je bij de tentjes niet vinden.

Tas

Hoe tof die crossbody bags ook zijn: op festivals zijn kleine rugtassen het handigst. Je hebt er geen last van tijdens het dansen (tenzij je er veel te veel kilo’s in propt natuurlijk), en je kunt er alles voor het hele weekend in kwijt. Voor je geld, mobiel en andere kostbare items raden we een fanny pack aan. Zo heb je al je belangrijke spullen bij je en hoef je niet bang te zijn dat ze gestolen worden.

Portemonnee

Neem in ieder geval je bankpasje, ID, ov-chipkaart en zorgverzekeringspasje mee. Zo kun je reizen, betalen, je legitimeren én zit het altijd goed bij de EHBO-post.

Bed

Een kussen kun je natuurlijk niet meenemen in je rugzak, maar een kussensloop wel. Vul deze gewoon met je extra kleding en je hebt een prima kussen. Maak je eigen bed door een luchtbed voor het zwembad mee te nemen. Deze zijn licht en liggen stiekem veel lekkerder dan die grote luchtbedden.

Life savers

1. Een gigantisch pak babydoekjes zal je redden als je half bezweet aankomt of iemand een biertje over je heeft laten vallen. Zo voel je weer (semi) fris en kun je er nog een dagje tegenaan.

2. Neem een zaklamp mee en plak deze tegen je waterfles aan. Dit kan fungeren als lamp. Ideaal voor ‘s avonds in je tent.

3. Plastic zakken zijn niet alleen handig om je eten in te bewaren, maar ook als emergency poncho, bescherming van je spullen tijdens regen en als prullenbak.

4. Trek geen playsuit, jumpsuit of andere outfit die aan elkaar verbonden is aan. Naar een dixi gaan is al erg genoeg (Zo overleef je een dixi op een festival), met een dergelijke outfit aan wordt dit bezoek nog erger.

5. Duct-tape is perfect om een kapot zeil of een gat in je mee schoen te fixen. Ook kun je er makkelijk een gebroken stoel mee maken en je schoen waterdicht maken door plastic zakken om je schoenen te tapen.

 

Dit wil je ook weten
Zo blijf je festival fris

PHOTOCREDITS : MEDIACACHE
(Visited 564 times, 1 visits today)