Poké bowls, je ziet ze tegenwoordig overal. De ene poke toko opent na de andere. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, dus deze trend zal je ook vast niet ontgaan zijn. Zelfs bij restaurantjes waar je ze misschien niet verwacht had, staan ze nu op de menukaart. Deze lunch is superlekker, erg gezond en ook nog eens vrij makkelijk te maken! Wij krijgen er ook geen genoeg van en hebben de drie lekkerste poké bowl recepten voor je uitgezocht. Ben je ook een sushi liefhebber? Dan moet je hier eens heen gaan.

Poké bowl met zalm, avocado en komkommer

(recepten voor ongeveer 3 kommen)

En zo maak je het:

  1. Kook de rijst eerst en begin ondertussen met de rest van de ingrediënten. Spoel de rijst met koud water voor het koken in een kom, totdat het water niet meer zo troebel is. Kook de rijst hierna volgens de verpakking.
  2. Maak de zalm nu klaar. Snij de zalm in kleine stukjes en stop het hierna in een middelgrote kom.
  3. Maak de dressing. Doe in een kleine kom de sojasaus, het azijn, de sesamolie, suiker en de knoflookpoeder bij elkaar en roer het tot een dressing. De suiker en de knoflookpoeder zullen niet helemaal oplossen maar dit is niet erg.
  4. Doe de zalm en de dressing bij elkaar. Doe de bosuitjes eerst bij de zalm in de kom, maar bewaar er een paar voor garnituur. Voeg het sojasaus mengsel toe aan de zalm en de bosuitjes. Met een grote lepel of een rubberen spatel meng je de zalm zachtjes met het sojasaus mengsel.
  5. Serveren maar! Verdeel de rijst over iedere kom en hierna de zalm. Bovenop leg je de overgebleven bosuitjes, de gesneden komkommer, de gesneden radijsjes, de blokjes avocado, de furikake en de rode pepervlokken en klaar! Je kunt hem nu het best meteen opeten, dan is de smaak het lekkerst!

 

 Poké bowl met tonijn en avocado

Omdat we zo van avocado houden, hier nog een receptje met avocado en lekkere tonijn!

Dit is wat je nodig hebt:

– 2 eetlepels soja saus
– 1 theelepel  (geroosterde) sesamolie
– een halve theelepel rode pepervlokken
– een theelepel sesamzaadjes, en wat extra voor garnituur
– 400 á 500 gram sushi tonijn, uit blik
– 1 avocado
– 1 theelepel wijnazijn
– 2 of 3 bosuitjes, dun gesneden
– bruine rijst (of witte als je dit lekkerder vind)
– eventueel zeewiersalade
– eventueel gember

En zo maak je het:

  1. Kook de rijst. Spoel de rijst met koud water voor het koken in een kom, totdat het water niet meer zo troebel is. Kook de rijst hierna volgens de verpakking.
  2. Mix de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie en de zaadjes samen en de rode pepervlokken ook, doe dit in een middelgrote kom. Doe hierna de tonijn erbij en de bosuitjes en roer dit zacht samen. Laat het staan voor 5 minuten, zodat de dressing in kan trekken.
  3. Snij de avocado in de tussentijd in stukjes, in ongeveer dezelfde grootte als de tonijn. Voeg ook de avocado toe aan de tonijn en mix het samen.
  4. Doe de rijst eerst in een kom, daar bovenop de het mengsel met de tonijn, en ten slotte de zeewiersalade, en eventueel de gember.

Poké bowl met mango, tonijn en quinoa

Dit is wat je nodig hebt:

– 400 á 500 gram sushi tonijn
– quinoa
– een halve avocado, gesneden
– een halve mango in blokjes gesneden
– een wortel
– een kleine komkommer
– een eetlepel sesamolie
– 2 eetlepels sojasaus
– een eetlepel rijstwijn
– rode pepervlokken
– 2 eetlepels verse sinaasappelsap
– bosuitjes
– geroosterde sesamzaadjes en furikake

En zo maak je het:

  1. Snij de tonijn eerst in stukjes en doe ze in een kleine kom.
  2. Doe de sesamolie erbij en de rijstwijn en zet de kom hierna opzij
  3. Begin de poké bowl te vullen met de quinoa onderop. Doe hierna de overgebleven ingrediënten in een kleine kom en doe dit over de tonijn.
  4. Garneer het met sesamzaadjes en de furikake. Doe als laatste de gesneden bosuitjes eroverheen.
  5. Eet hem meteen op!

 

Lees hier meer over lekker eten:
Onze favoriete comfort foods, maar dan gezonder!
Van deze sushi sandwiches krijg je meteen trek
Dit zijn de meest gepinde gerechten op Pinterest

 

 
PHOTO CREDITS: ABSMO
(Visited 1 times, 1 visits today)