Poriën verkleinen: zo doe je dat

Lets’s face it: we hebben allemaal wel eens last van grove poriën. Je probeert er van alles aan te doen maar niks lijkt te werken. Niet fijn dus! Helaas hebben mensen met een vettere huid hier sneller last van. Ook zijn grove poriën genetisch bepaald. Het is normaal om in de t-zone (dit is je neus, kin en voorhoofd) grovere poriën te hebben dan in de rest van het gezicht. Best duidelijk allemaal, maar hoe komen we nou eigenlijk van dit akelige verschijnsel af?

Vitamine A

Op zich niets nieuws. Dat vitamine A een wondermiddeltje is voor de huid is al jaren bekend. Of je nou iets wil doen aan je rimpels, eindelijk eens af wil van je grove poriën of gewoon een gezonde huid wil hebben, dan is dit the way to go. Lees hier meer over vitamine A en waarom je het NU wil gaan gebruiken.

Schoon

Je moet je gezicht goed schoon houden. Mee-eters zijn de meest voorkomende gevolg voor grote poriën. Het is belangrijk je huid goed schoon te houden zodat deze vervelende mee-eters zich niet kunnen vormen. Voorkom dat oliën, crèmes en make-up resten zich ophopen in de poriën. Reinig het gezicht goed voor en ook na sporten, ’s morgens en voor het slapengaan met een goede cleanser.

Verzorging

De producten van het merk The Ordinary zijn perfect voor het verminderen van grote poriën en voeden je huid. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, dus waarom zou je het niet proberen? De ingrediënten in deze producten zie je normaal alleen bij de duurdere gezichtsproducten, dus daarom is de vraag er ook enorm naar. De meest succesvolle producten die vooral helpen bij het verkleinen van poriën en mee-eters hebben we hieronder voor je neergezet.

van the ordinary via de website DECIEM

Maskers

Probeer eens een klei masker. Dit masker zuivert de huid en verwijdert verstopt vuil uit de poriën. Of ga eens voor een eiwit masker, deze werken geweldig om je poriën te verkleinen. Gebruik ab-so-luut nooit een blackhead masker! Deze verspot de poriën. En dat is nou juist niet wat we willen bereiken.

Make-up

Ondanks dat het natuurlijk beter is je gezicht niet helemaal dicht te smeren, begrijpen we dit natuurlijk heel goed. Vermijdt foundations op oliebasis en gebruik voor het aanbrengen van je foundation altijd een primer. Dit is een essential voor in je make-up tas. Een primer helpt de zichtbaarheid van je porien te voorkomne. En dan nog een tip: de geweldige blotting stick van Benefit. Deze matteert de huid, vermindert de zichtbaarheid van je porien en absorbeert overtollig talg. Top! Je shopt hem hieronder. 

 

Dit zijn de do’s en don’ts
> Huidverzorging voor en na je work-out

Deze wil je NU inslaan!
Theesoorten die je wil drinken voor een mooie huid

Ons nieuwe favoriete beauty product!
De nieuwe manier om je huid te reinigen