Hier op de redactie heeft iedereen wel een favoriete jeans in de kast hangen. Een mooie jeans is zo makkelijk te combineren maar toch zo stylish. We kennen ze in alle soorten en maten. Maar misschien heb je ook wel een model waar je niet zo veel meer mee kunt. Weg doen is natuurlijk zonde, je kan hem ook gewoon opspicen. Hoe doe je dat nou?  Met een raw hem natuurlijk, dat is nu helemaal hot. Je kunt een raw hem zelf aan je broek maken. And this is how we do it:

1. Markeren

Trek je oude (of nieuwe) jeans aan voor de spiegel en bekijk kritisch waar je je jeans zou willen afknippen. Markeer met een pen of stift dit punt met een lijn. Kijk ook goed naar de manier waarop de broekspijp valt. Wanneer je een flared jeans hebt, is het slim om de broek niet te hoog af te knippen, zodat de vorm van de flared jeans nog mooi uitkomt. En wanneer je een rechter model hebt kan je de broek eigenlijk gewoon afknippen waar je maar wilt.

2. Strijken en knippen

Leg je jeans op een vlak oppervlak. Een harde vloer of een tafel is hiervoor handig. Zorg ervoor dat alle plooien en vouwtjes uit de broek zijn, strijk hem even als het nodig is. Wanneer de jeans mooi glad gestreken is, knip je bij beide broekspijpen langs de lijn die je hiervoor gemarkeerd hebt.

3. Maak de raw hem

Het materiaal dat je net hebt afgeknipt van de ene broekpijp, ga je nu vast naaien aan de andere broekspijp. Dit zal er voor zorgen dat je broekspijpen beter op elkaar lijken qua lengte. De raw hem mag er ook echt wel ”raw” uitzien. Het hoeft ook zeker niet te netjes, maak het lekker casual. Haal de draadjes aan de onderkant wat verder los met je vingers.

4. Finishing touch

Nu je jeans hebt afgeknipt zou je hem meteen weer aan kunnen doen om de deur uit gaan. Máár je kan hem nog beter in de wasmachine gooien voor dat je dit doet. Je jeans zal er nu uit zien alsof je hem al zo gekocht had, inclusief raw hem. Combineer hem vervolgens met je favoriete tee en je outfit is helemaal on-trend.

 

Meer lezen over jeans?
Zo combineer je je cropped jeans op z’n best
Deze broek zorgt voor slanke benen
Deze broek is heel populair op het moment

 

PHOTO CREDITS: UNKNOWN
(Visited 1 times, 1 visits today)