Chocoladerepen, chocoladepasta en chocolademelk, álles met chocola valt bij ons in de smaak (zouden we verslaafd zijn?). Elke keer als we gezond proberen te eten, is er weer die craving. En natuurlijk mogen we best een keer cheaten, maar teveel chocola is nou eenmaal niet zo gezond. Is dit voor jou heel herkenbaar? Dan wil je nu zeker verder lezen.

Vooral de hummus-lovers zullen er wild van worden.. Er is nu chocolade hummus! Het klinkt misschien een beetje gek, zo’n zoete variant van de gezonde spread, maar wat ons betreft is het zeker het proberen waard. Je kunt de spread overal op smeren: een broodje, een cracker, een rijstwafel en ga zo maar door. Gewoon de gezonde vervanger van je Nutella, dus!

Hoe maak je het?

Kikkererwten en cacaopoeder zijn de basis van de chocospread. De kikkererwten kun je gewoon in een blik kopen in de supermarkt (400 gram). Laat ze uitlekken en doe ze in de blender of keukenmachine. Voeg ook 20 gram rauwe cacaopoeder toe en mix de ingrediënten tot er een spread ontstaat.

Om de spread iets zoeter te maken (maar toch gezond te houden), zou je bijvoorbeeld dadels of een beetje ahornsiroop kunnen toevoegen. Als je dadels gebruikt, verwijder dan eerst de pit en laat ze even weken in warm water om ze zachter te maken. Voeg een theelepel (gesmolten) kokosolie en/of een scheutje amandelmelk toe om de spread romiger te maken. Je kunt de spread ongeveer een week afgesloten in de koelkast bewaren.

Nog een gouden tip: de spread is ook heerlijk in combinatie met kaneel, banaan of pindakaas. Dat wil je proberen!

Hier worden we heel blij van!
> SCIENCE SAYS: chocola is goed tegen je kater

Meer receptjes met chocola:
RECEPT: Chocolade bananenbrood
RECEPT: pompoen chocolate chip pannenkoeken
RECEPT: salted caramel chocoladetaart

(Visited 1 times, 1 visits today)