RECEPT: Churro Waffle Ice Cream Sandwich

We hebben weer een overheerlijk recept voor je die je vanavond meteen kunt gaan maken. Dit keer is het de Churro Waffle Ice Cream Sandwich! Dit klinkt toch al fantastisch? Maar het ziet er ook echt fantastisch uit!  Dit is eigenlijk een waffel, maar dan nét even anders! Hmm..

Churro Waffle Ice Cream Sandwich

Wat heb je nodig?

Voor de waffels:
– Wafelijzer
– 2 eieren
– 1 eetlepel kaneel
– 240 ml. melk
– 120 gr. boter
– 200 gr. suiker
– snufje zout
– 260 gr. bloem
– 120 gr. zware room
– 60 gr. vanille
– klein beetje baking soda

Voor de topping:
– vanille ijs
– 200 gr. suiker
– 45 gr. kaneel
– 120 gr. boter (gesmolten)
– witte chocolade chips
– fruit loops
– hagelslag
– kleurstoffen

Aan de slag
Mix eerst alle droge ingrediënten. Als je dit gemixt hebt kun je de eieren, melk, zware room en vanille erbij voegen. Mix dit goed door elkaar. Doe deze mix in het wafelijzer en wacht tot ze goudbruin zijn. Als ze goudbruin zijn, kun je ze eruit halen en snijden.

Dan kun je de churro topping maken. Dit doe je door het kaneel en het suiker samen te mengen. Zorg dan dat de boter gesmolten is en doe dit apart in een kom. Dompel dan de wafels in de gesmolten boter en daarna in de kaneel/suiker. Doe dan de witte chocolade chips in een kom en doe hier een klein beetje plantaardige olie bij. Zet dan de magnetron aan en doe de witte chocolade chips hierin. Wacht totdat dit helemaal gesmolten is. Als de witte chocolade gesmolten is, kun je de kleurstoffen toevoegen (dit kan ook in aparte bakjes als je meerdere kleuren kleurstof hebt). Doe dan al je extra versiersels erop zoals fruit loops en hagelslag. Als laatste kun je tussen twee stukjes wafel een bolletje ijs doen zodat het echt een sandwich is. ENJOY!

Maak ook deze overheerlijke recepten

 

PHOTOCREDITS : HALFBAKEDHARVEST