Tegenwoordig zit echt overal suiker in en tja, heel gezond is het natuurlijk niet. Tegenwoordig zie en hoor je meer mensen die suikervrij gaan eten maar dat is pas een uitdaging. Het is al lastig om boodschappen te vinden waar geen suiker in zit. Zelfs light producten zijn niet zo gezond als ze je doen geloven.

Gelukkig wordt dit steeds duidelijker en zijn we steeds gezonder bezig. Inmiddels zijn er dan ook steeds meer producten die suikervrij zijn. Zoals Abbot Kinney’s. Hierbij weet je zeker dat het suikervrij is.

Met de recepten van Abbot Kinney’s wordt dit super makkelijk. Gezonde ingrediënten in een recept kunnen ook mega lekker zijn, trust us. Met deze recepten ben je de hele dag door gezond bezig!

1. Ontbijt: rode quinoa met Abbot Kinney’s Coco Start

Ben je ook wel eens in de mood voor een vegetarisch, vegan soja-vrij ontbijtje? Dan zit je met dit recept goed. Deze quinoa is echt heerlijk en gezond. Plus: je ontbijt staat binnen 10 minuten op tafel. De perfecte start van je dag!

This is what you need:

– 5 el rode quinoa, gekookt
– ½ tl kaneel
– Sap van ¼ limoen
– Snufje zeezout
– 1 appel
– 1 handje amandelen, grof gehakt
– 2-3 el Abbot Kinney’s Coco Start
– klein pannetje

Zo maak je het:

Zet eerst een pannetje met water op het vuur en maak de quinoa klaar zoals staat aangegeven op de verpakking. Niet zo’n fan van rode quinoa? Dan kan je ook kiezen voor normale quinoa. Als je ‘s ochtends altijd haast hebt kan je de quinoa ook de avond ervoor koken. Zet de quinoa dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

Schep de gekookte quinoa in een kommetje en voeg hier limoensap, de kaneel en het snufje zout aan toe en roer het goed. Snij de appel in partjes en meng dit samen met de Coco Start en de amandelen. Doe dit vervolgens in het kommetje met quinoa of leg alles op een bord. Insta-proof!

2. Lunch: toast met Baba Ganoush en Coco start mango

Eet je graag boterhammen tijdens de lunch maar heb je genoeg van je standaard bammetje met kaas? Dan wil je dit recept proberen. Toast met Baba Ganoush en Coco start mango is namelijk superlekker.

This is what you need:

– 1 aubergine
– 3 tenen knoflook
– sap van 1 citroen
– handje verse peterselie
– 3 el tahin
– 1/8 tl cayenne peper
– 1 el extra vierge olijfolie
– 1/4 tl komijnpoeder
– ½ tl zeezout
– zuurdesembrood, geroosterd
– 125 ml Abbot Kinney’s Coco Start mango
– bakpapier
– keukenmachine of staafmixer

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en leg hem met de platte kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de teentjes knoflook er (met schil) bij. Sprenkel wat olijfolie over het geheel en wrijf de bovenkant van de aubergine helemaal in. Schuif de bakplaat nu in het midden van de oven voor 30-40 minuten, totdat het vruchtvlees van de aubergine helemaal zacht is en de knoflook gepoft en gekarameliseerd.

Voeg ondertussen het sap van de citroen, peterselie, tahin, cayenne peper, olijfolie, komijn en het zeezout samen in de keukenmachine. Toast het zuurdesem brood kort voordat je de aubergine uit de oven haalt. Druk de knoflook uit de schil en doe de geroosterde aubergine, in stukjes, bij de andere ingrediënten in de keukenmachine en mix het. Zo krijg je een smeuïge Baba Ganoush. Smeer een goede laag op het zuurdesemtoast en doe er hierna een flinke dot Abbot Kinney’s Coco Start Mango op. Tasty!

3. Diner: vegetarische melanzane met Coco Start

Gek op Italiaans eten en wil je vanavond lekker koken voor je lover? Dan wil je een keer deze vegetarische melanzane proberen. In 20 minuten heb je deze lekkere en gezonde maaltijd bereid. Hierna doe je dit gerecht nog 25 tot 30 minuten in de oven.

This is what you need: 

– 1 grote aubergine
– 1/2 courgette
– olijfolie extra vierge
– 1 ui, gesnipperd
– 3 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1/2 tl gedroogde oregano
– zeezout
– zwarte peper, versgemalen
– 2 blikken gepelde tomaten (waarvan 1 blik gepelde trostomaten, koop goede kwaliteit)
– scheutje balsamicoazijn
– 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
– 100 g pecorino kaas, geraspt
– paar takjes verse oregano + tijm + rozemarijn
– Abbot Kinney’s Coco Start
– verse bascilicum
– bosje verse koriander
– zeezout, naar smaak
– Abbot Kinney’s Coco Start
– Parmezaanse kaas, geraspt
– ijsbergsla
– diepe ovenschaal
– koekenpan

Zo maak je het:

Maak eerst de aubergine schoon, snijd hem door de helft en vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bak ze aan beide kanten (zonder olie!) in een hete grillpan totdat er donkere grilstrepen ontstaan. Doe hetzelfde met de courgette, deze snijd je alleen in net iets dunnere plakjes. Verhit wat olijfolie op laag vuur in een grote pan met de fijn gehakte knoflook, versnipperde ui en de gedroogde oregano en laat dit 10 minuten zachtjes bakken terwijl je af en toe roert, totdat de ui zacht is en de knoflook een licht kleurtje heeft. Doe vervolgens de gepelde tomaten erbij en laat het ongeveer 20 minuten koken op medium hoog vuur. Voeg naar smaak ook nog een beetje verse tijm, rozemarijn en oregano toe. Als alles is ingekookt, breng je de saus verder op smaak met zeezout, zwarte peper en balsamicoazijn.

Verwarm de oven nu voor op 200 graden. Rasp de Parmezaanse kaas en de pecorino in een aparte kom. Vet een wat diepere ovenschaal in met olijfolie en breng eerst een laagje tomatensaus aan. Hierna leg je er een laag gegrilde aubergines op met een dun laagje geraspte pecorino kaas. Breng een laag Coco Start van Abbot Kinney’s aan gevolgd door weer een laag gegrilde aubergine, daarna de gegrilde courgette, en dan weer een laagje tomatensaus. Tot slot doe je er de Parmezaanse kaas bovenop. Doe de ovenschaal in de oven en zet de timer op 25 min. Garneer met verse basilicum als je het gerecht uit de oven haalt. Eet smakelijk!

Wil je afvallen?
4x eten waar je volgens diëtisten geen gram van aankomt

Toch binnenkort een cheat day? Probeer dan deze recepten:
Mega makkelijk recept voor Red Velvet cake
RECEPT: de populaire Starbucks cotton candy frappuccino
RECEPT: Salted caramel hot chocolate

 

 

PHOTO CREDITS: ABBOTKINNEYS
(Visited 1 times, 1 visits today)