Je kent vast wel iemand in je omgeving die koriander echt HAAT. Jij kan hier echt niet bij met je hoofd, er zit zoveel smaak aan en het topt toch ieder gerecht zo heerlijk af? En hij of zij komt dan aan dat het smaakt naar zeep? Hoe dan?

Tja, die vriend van je is dus helemaal geen aansteller. Het is namelijk genetisch bepaald of je koriander lekker vindt of niet. Maar hoe komt het dat het voor sommige walgelijk smaakt? Koriander ruikt een beetje naar zeep, maar als je de koriander verhit komt er ook een kruidige geur vrij. Echter ruiken korianderhaters niet, zij ruiken nog steeds de zeep en daardoor lusten ze het niet. Ze hebben dus eigenlijk een gebrek aan reukzin.

Maar vanwaar die zeep? Ja, ze zijn flink bezig geweest die onderzoekers. Ze hebben namelijk een zestal vetmolecules gevonden in dit goedje en deze zitten, je raadt het al, ook in zeep.  Een duidelijk geval van love it or hate it!

Daarom een aantal recepten voor alle korianderhaters en -liefhebbers
Voor de lunch: 11 overheerlijke tosti-recepten
RECEPT: te lekkere pizza nacho’s
9 BBQ-recepten net even iets anders

 

PHOTO CREDITS DONNA HAY
(Visited 1 times, 1 visits today)