Er zijn verschillende items waarvan wij vinden dat ze in je garderobe thuishoren. Een leren broek is daar zeker 1 van. Het is een item dat we al jaren in de winkels zien hangen en het is een echte klassieker. Wij vertellen je precies waarom je een leren broek wilt aanschaffen!

1. Je kan het altijd dragen

De eerste reden dat je een leren broek wilt aanschaffen is dat je het eigenlijk altijd en overal kan dragen. Of je nou een zakelijke afspraak hebt of een normale werkdag, een leren broek kan je altijd dragen. Denk bij een geklede look bijvoorbeeld aan een net blouse, blazer en hakken. Bij een dagelijkse look kan je kiezen voor een oversized trui met sneakers.

2. De broek houdt je warm

Een leren broek is ook perfect voor in de herfst en winter. De stof houdt je warm en zorgt ervoor dat je niet helemaal doorweekt bent als het regent. Bekijk hier hoe je de leren broek op een stijlvolle manier kan dragen in de winter!

3. Het is een goede investering

Leer is vaak niet goedkoop, maar dat is niet voor niets. De stof gaat heel lang mee en als je ziet hoe veel je hem draagt valt de prijs heel erg mee. Je kan hem zelfs later nog doorgeven aan je kinderen, want als de kwaliteit goed is ziet de broek er zelfs dan nog mooi uit.

4. Makkelijk schoon te maken

Nog een voordeel is dat je de broek niet vaak hoeft te wassen. Dat mag sowieso niet bij leren items, maar gelukkig is de stof erg makkelijk schoon te maken. Je hebt alleen een doekje, water en eventueel wat baby shampoo nodig. Om de broek te beschermen kan je hem inspuiten met een speciale leerspray die je ook gebruikt voor schoenen.

5. Het is comfortabel

Niet alle leren broeken zitten lekker, maar als je voor een stretch model kiest zit het item ook nog eens super comfortabel. Leer is een ademend materiaal, dus als je het draagt zal het zich al snel naar je lichaam vormen.

6. Het is een tijdloos item

Als je kijkt naar de fashion trends is de leren broek altijd weer terug gekomen. Het ene jaar heb je hem meer gezien dan het andere jaar, maar het is een feit dat het item een echte klassieker is. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je een miskoop hebt gedaan, want als je hem nu niet aan kan is het over een paar jaar weer in de mode.

 

READ NEXT
Dit zijn de allerknapste vinyl broeken van het moment
Ananas leer is here, en gaat een flinke game-changer worden
7 trends die je over 50 jaar nog steeds aan kan

 

(Visited 1 times, 7 visits today)