Reistips voor een weekendje Londen

Het is eindelijk zover! De hogesnelheidstrein Eurostar rijdt vanaf vandaag vanaf Rotterdam naar Londen. Met een RECHTSTREEKSE trein. Dit wil dus zeggen dat je in ongeveer vier uur tijd aan de overkant bent. Dus, bel die vriendinnen en plan dat weekendje weg. En ga dit weekend al in die heerlijke shopstad zitten.

Londen, één van onze favoriete steden in Europa. Grote kans dat jij Londen al een keer bezocht hebt, dus de high lights kan jij wel dromen. Daarom gaan wij je kennis laten maken met verrassende plekken waar het niet super toeristisch is! Londen in 48 uur. Let’s start!

Hotel

Voor een weekend in Londen mogen we best uitpakken als het om hotels gaat. We gaan niet voor een saaie kamer, maar voor opvallend design. Citizen M lijkt bijna een futuristisch hotel. De hotelkamers hebben meubels met aparte vormen en zijn heel erg licht. Ben je meer van de rustige hotels, dan is The Suite op One Leicester Street echt iets voor jou. Er is veel gebruik gemaakt van de kleur wit wat ervoor zorgt dat het een relaxte sfeer geeft. Een vintage liefhebber zal zich zeker thuisvoelen in het Ace Hotel in Shoreditch. Zeker de moeite waard!

Ontbijten/lunchen

Voor ontbijt en lunch (of zullen we het maar even brunch noemen?), kan je het beste terecht bij 34 in Mayfair, Quo Vadis en The Providores vanuit Nieuw-Zeeland. Hier eet je gegarandeerd de lekkerste English Breakfast of poached eggs op toast! Eet smakelijk!

Uit eten

Het restaurant Spring is echt een must als je naar Londen gaat. Je betaalt hier wat meer, maar dan heb je ook wat. Wij worden al blij van de marmeren bekleding. Chiltern Firehouse is er nog zo eentje. Grote kans dat je nog wat celebrities spot ook! Geen zin om chique te dineren? Kruip dan lekker op de bank bij Hixter Bankside. Hier kan je heerlijk hapjes delen met vrienden.

Highlights

Natuurlijk gaan we niet alleen slapen en eten in Londen, er moet ook wat gedaan worden. Een bezoekje aan het Victoria & Albert museum moet jij echt op je wishlist zetten. In juni is er een expositie over Frida Kahlo. Als je van boeken houdt, is Foyles flagship echt een must. We zeggen één ding: 5 verdiepingen vol boeken. Overgehaald! Uitzicht over de stad? Kies niet voor de London Eye, maar voor de Paramount Bar. Met een drankje in je hand, kan je genieten van heel Londen.

Winkelen

Oxford Street en Regent Street kennen we allemaal. Daar zijn precies dezelfde winkels als in Nederland (op een paar na natuurlijk), dus waarom kiezen we niet voor de rustigere straten? Ga lekker vintage shoppen bij Camden Passage of check wat galleries en kunstwinkels op Redchurch Street. En op Golborne Road kan je de beste designer vintage items shoppen. Echt een aanrader!

Kom je terug is het opeens lente!
Weg uit de kou: De leukste stedentrips om nu nog snel mee te pakken

A place you can’t refuse
> Deze plek in Italië slaat iedereen over maar hier wil je wel naartoe

Voor een klein prijsje of zelfs gratis!
5 manieren om een flight upgrade te krijgen

PHOTO CREDITS: EVIANNE PORTIER