Rode bultjes op je bovenarm? Zo kom je er van af!

Draag jij met 30 graden nog steeds het liefst shirts met lange mouwen? Naast het feit dat je dan iets anders bent dan de rest van Nederland, wil je waarschijnlijk iets verbergen. Bijvoorbeeld die rode bultjes op je bovenarm. Grote kans dat dacht je dat de bultjes op je benen door het scheren kwamen.. Maar vaak is dat dus helemaal niet zo. De bultjes ontstaan namelijk door iets heel anders. En ze hebben zelfs een naam: Keratosis Pilaris…

Oorzaak van de rode bultjes op je arm!

De oorzaak van de bultjes is een verstoorde uitrijping van de hoorncellen (het buitenste laagje van de huid) en van de haarzakjes. Het zijn ingegroeide haartjes waar bultjes van ontstaan. Zo ongeveer een kwart van de Nederlanders heeft het, dus je hoeft je echt niet te schamen! Er is helaas geen medicijn tegen de bultjes maar er zijn wel veel huidproducten die het kunnen verminderen. Melkzuur, alpha-hydroxy zuur en salicylzuur kunnen ook goed helpen dus let er op dat een van deze ingrediënten in het zalfje zit dat je koopt.

De zalfjes waar deze zuren inzitten zijn alleen verkrijgbaar bij de apotheek. Ook het missen van voldoende vitamine A in je lichaam kunnen de bultjes veroorzaken. Zorg dus voor dat je genoeg vitamines binnenkrijgt door middel van voeding of anders via voedingssupplementen. Good luck!

Source: Collage Vintage