Is dit dan de nieuwe schipperspet van dit jaar?

en we kiezen allemaal voor...

Na drie jaar is het zover: er is een nieuw alternatief voor de beloved schipperspet. ”Hoe maskeer je nu dan een bad hair day?”  Daar hebben we al lang aan gedacht. Er is namelijk een nieuwe hoed waar we helemaal wild van worden…de baret.

Als we aan de Parisienne denken, denken we ook al heel snel aan de baret. Dit modeaccessoire staat bij velen in het geheugen gegrift op de hoofden van de knappe Parisiennes. Waar komt dit beeld nou eigenlijk vandaan? Wat we wel weten is dat dit prachtige accessoire weer helemaal terugkomt dit jaar, gespot op de catwalks en nu ook in onze favoriete winkels!

Waar komt ‘ie vandaan?
Laten we eerlijk zijn hoe vaak heb jij een Parisienne met een baret gezien? Precies, wij dus ook nog nooit. Hoe komt het dan dat je bij een baret gelijk denkt aan Frankrijk? We are going to help you out. De baret is ontwikkeld in de 17e eeuw. In het zuiden van, jawel, Frankrijk. De baret is gewoon het nationale hoofddeksel van Frankrijk. Ze werden gedragen door het gewone volk. Eerst als sportief accessoire, maar daarna als een echt fashion statement. Naast het gewone volk werd dit hoofddeksel ook door militairen gedragen.

Hoe wordt het gemaakt?
Het begint als een grote gebreide schijf van wol. De schijf wordt om een mal getrokken en vormt zo een bol. Vervolgens wordt de baret in een bad gezet en gekamd, waardoor de wol vervilt. Hoe langer het vervilten duurt, hoe dichter en sterker de stof. Baretten die als mode-accessoire dienen, worden slechts kort vervilt, waardoor ze zachter en soepeler zijn.

De baret is helemaal terug van weggeweest. Vanaf nu zullen we waarschijnlijk heel veel Parisiennes gaan zien met barets en jij kunt hem nu ook gaan dragen, want ze zijn overal te koop. Ze zijn te vinden in alle soorten, maten en kleuren, waar wacht je nog op? Geef de franse touch aan je lente look en rock die nonchalance.

READ NEXT
Prachtig haar, zélfs als je je muts af doet!
12 fashion regels waar Franse vrouwen zich aan houden

PHOTOCREDITS : PAPERBLOG

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites