Want was jij eigenlijk wel je handen voordat je in de weer gaat met een cleanser? Nee hè? En zo zijn er nog wel meer fouten die we maken.

Handen wassen
Je wilt natuurlijk niet dat de bacteriën van je handen op je gezicht komen en daarom wassen we een paar keer per dag onze handen met zeep. Maar het is dus ook belangrijk dat je je handen wast voordat je je make-up eraf haalt.

Temperatuur van het water
Vaak gebruiken we warm water om onze poriën te openen en koud water om ze weer te sluiten. Dit is helaas niet heel goed, want warm water kan voor een droge huid met irritatie en roodheid zorgen. En dat willen we natuurlijk niet! Gebruik dus altijd lauwwarm water. En pas op, want je moet nooit je gezicht onder de douche schoonmaken.

Niet ‘s ochtends én ‘s avonds je gezicht wassen
We snappen ook wel dat je ‘s ochtendsvroeg niet erg veel zin hebt om je gezicht helemaal grondig te wassen, maar het zou wel beter zijn. Je kunt je gezicht “wakker maken” door het met ronddraaiende bewegingen te masseren. En hier lees je waarom je nooit je gezicht met gezichtsdoekjes moet schoonmaken!

Gebruik maken van een cleanser in crèmebasis
Als je een cleanser op crèmebasis gebruikt, kun je soms last krijgen van irritatie omdat het de natuurlijke oliën van je huid verstoort. Je kunt beter een cleanser op schuim- of gelbasis gebruiken. Smeer daarna een heerlijke gezichtscrème op en je huid is weer blij!

Te vaak scrubben
Scrubben is dan misschien de snelste manier om van je dode huidcellen af te komen, het kan je huid ook teveel worden. Als je te vaak peelt of scrubt, haal je het beschermende laagje van je huid en kun je huidirritatie veroorzaken. Gebruik een scrub of peeling niet vaker dan 2-3 keer per week. En deze gezichtsscrub maak je binnen 5 minuten!

READ NEXT
> De perfecte scrub voor jouw huidtype
> Zo krijg je prachtig glanzend haar!
> SHOCKING: Bizarre beauty uitvindingen uit Japan

(Visited 1 times, 1 visits today)