Het is belangrijk om je huid te scrubben. Dit zorgt er namelijk voor dat je dode huidcellen weghaalt. Je huid is hierna weer superzacht. We scrubben ons hele lichaam als we weer even een dag voor ons zelf hebben, maar we vergeten eigenlijk altijd een deel van: namelijk onze hoofdhuid. Dit is namelijk heel belangrijk om te doen als je gezond en sterk haar wil.

Waarom?

Op je hoofdhuid zitten net zoals op de rest van je lichaam dode huidcellen. Door het scrubben van de huid haal je ze weg. Als dit opstapelt kan het gaan irriteren en gaan jeuken. Hier hebben we al een hekel aan, maar de haargroei wordt hierdoor ook nog eens minder. Door je hoofdhuid regelmatig te scrubben stimuleer je juist de haargroei. Doe het maximaal twee keer per week, anders kan je huid niet lang genoeg herstellen.

Welke producten heb je nodig?

Je kan natuurlijk een kant en klare hoofdhuidscrub kopen, maar je kan het ook makkelijk zelf maken. Je hebt hiervoor je eigen shampoo en wat suiker nodig. Mix een klein schepje suiker met je shampoo and you’re ready to go!

Doe jij dit weleens?
> Door deze gewoontes wordt je haar steeds dunner

Nog op zoek naar een nieuwe haarkleur?
> Dit is de populairste haarkleurtrend van het moment

Je lippen houden ook wel van een scrub
> Everything you need to know about lip scrub

 

PHOTO CREDITS: VICTORIAABRON
(Visited 1 times, 1 visits today)