Hoge hakken zonder pijn: de perfecte hakhoogte!

Iedereen heeft haar eigen, persoonlijke, perfecte hakhoogte. Zo meet je 'm!

Confession time.

Ja, ik ben DOL op hoge hakken. Het grootste gedeelte van mijn schoenenverslavingcollectie bestaat uit serieuze palen. En daardoor ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn stiletto’s langer dan drie uur aan te kunnen. Hoge hakken zonder pijn is in the end namelijk wat we allemaal willen, toch?

Goed nieuws: na onze tip met pleisters stuitte ik op een stuk van een Amerikaanse podologe (als er iemand is die weet wat goed voor je voeten is…) Emma Supple, die zelfs claimt dat je niet alleen hoge hakken zonder pijn kunt dragen maar dat als je hakken de juiste hakhoogte hebben, het zelfs goed voor je is om te paraderen op palen.

Nou, dat laat ik me geen twee keer vertellen!

Ik ga mijn perfecte hakhoogte as we speak meten en duim vooral heel hard dat ik niet de helft van mijn schoenen hoef weg te gooien….

Zo meet jij je eigen perfecte hakhoogte en draag je, (ik kan het niet vaak genoeg zeggen WANT HOE HEERLIJK!!!), voortaan hoge hakken zonder pijn! Dankjewel, Emma Supple.

hakhoogte

Stap 1:

Trek je schoenen uit, ga op een stoel zitten en strek één been recht voor je uit. Ondersteun je knie met bijvoorbeeld een andere stoel.

Stap 2:

Houdt spanning op je been zodat deze recht blijft maar ontspan je voet en enkel, hierdoor komt je voet in zijn natuurlijke stand te staan.

Stap 3:

Trek een denkbeeldige lijn van je hiel naar de grond en van je grote teen naar de grond (of laat een vriendin/je vriend/de buurvrouw met twee touwtjes deze lijnen voor je maken)

Stap 4:

Meet de afstand tussen de twee lijnen vanaf de hiel. De afstand is jouw ideale hakhoogte!

P.S. Wil je dit met bewegend beeld uitgelegd hebben? Kan! In de video hieronder legt Manon het allemaal haarfijn uit!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites