De 5 tips om hakken te kopen die geen pijn doen!

Stiletto's met een hak van zo'n 10 centimeter geven je killer legs, een butt-lift en het gevoel dat je the most sexy thing alive bent, al is dat gevoel snel verdwenen als je na een uur met pijn in je voeten over straat strompelt. Het goede nieuws: als je de juiste hakken aanschaft hoeft dit niet meer. Maar hoe doe je dat en waar let je op?

Het is me meer dan eens gebeurd: in de winkel wist ik zeker dat mijn nieuwe hakken en ik BFF’s zouden worden en dat deze pareltjes me lachend over straat zouden doen laten schrijden, maar vaak lieten mijn nieuwe BFF’s me al na een paar uur genadeloos in de steek en was ik genoodzaakt onze prille vriendschap in de kledingkast koelkast te zetten. Knellende randen, kloppende tenen, snijdende bandjes en in een enkel geval blaren, kortom: ellende alom. Omdat ik denk (weet!) dat iedereen wel eens de keuze voor een paar ‘foute vriendinnen’ maakt, deel ik graag de volgende tips met jullie. Tegenwoordig ga ik keurig in mijn hoofd dit lijstje af als ik met het zoveelste prachtpaar hakken in mijn handen sta and I am telling you: it works.

5 tips om hakken te kopen die geen pijn doen

1. Let goed op de hiel-cup

Het is je vast wel eens opgevallen dat er in de meeste schoenen, in de buurt van de hiel, een versteviging zit. Dit zorgt er voor dat je schoen in model blijft, maar is vaak ook de aanstichter van blaren en andere ellende. Je kunt het beste kiezen voor schoenen die gemaakt zijn van echt leer of suède, omdat dit materiaal zich beter naar je voet zal vormen en minder hard blijft dan synthetische materialen. Het voordeel van leer is dat je met deze slimme truc je schoenen ook zo uitgelopen hebt!

2. Doe de duim-test

Te kleine schoenen gaan pijn doen, punt. Om te checken of de schoenen groot genoeg zijn, werkt de ouderwetse manier nog steeds het best: ga rechtop staan en laat iemand testen hoeveel ruimte er zit tussen je grote teen en de voorkant van de schoen. Je voeten worden het gelukkigst van ongeveer een duimdikte speling; zo kunnen ze nog een beetje heen en weer wiebelen en hebben ze ruimte om nog wat op te zwellen.

3. Flink aan de wandel

Schoenen test je niet door een beetje voor een spiegel te dralen. Je moet echt even een flink stuk door de winkel en het liefst ook daar buiten lopen. (De paden op, de lanen in). Vaak zijn de vloeren in schoenenwinkels zo gemaakt, dat ze het comfort vergroten waardoor jij het idee hebt dat je schoenen héérlijk zitten. Het kan ook geen kwaad om je ogen even te sluiten. Je zult merken dat je andere zintuigen (en dus ook het ‘voelen’) sterker worden. Focus je goed op je voeten om in te schatten waar de -letterlijke- knelpunten zitten.

4. Het perfecte tijdstip

Je voeten zwellen gedurende de dag iets op, vooral in de zomer. Het is dus heel verstandig om het shoppen voor schoenen te plannen aan het einde van de dag. Zo voorkom je dat je schoenen koopt die uiteindelijk te smal zijn.

5. Stiletto’s of kitten heels?

De kans dat je pijn in je voeten krijgt op stiletto’s met een hak van 10 centimeter is groter dan de kans dat je voeten gaan protesteren in kittige kitten heelsNo shit, Sherlock. Het is wel goed om te beseffen dat er heel veel soorten hakken zijn die nèt iets liever zijn voor je voeten. Hakken met een iets dikkere zool (of eventueel plateau) zijn comfortabeler dan hakken waarbij de zool zo dun is dat je het gevoel hebt dat je op een stuk karton rondloopt. Sleehakken of schoenen met een bredere hak leggen ook minder druk op je voeten. Is de stiletto toch echt je favoriet? (Hell, YES!) Zorg er dan in ieder geval voor dat je flink geoefend  hebt op ‘makkelijkere’ hakken, zodat je voeten gewend zijn aan de stand.

P.S. Heb je deze briljante tip al gezien? Nooit meer pijn in je voeten als je op hakken loopt!

 

Post inspired by: WhoWhatWear

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites