ARMEDANGELS maakt duurzame kleding trendy en chic

Shop hier onze favorieten uit de collectie

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden en daarom stellen we iedere donderdag een duurzaam modemerk aan je voor. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: ARMEDANGELS.

ARMEDANGELS

ARMEDANGELS is een merk uit Duitsland en opgericht in 2007. Bij eco-vriendelijke en duurzame kleding zullen mensen al snel het vooroordeel hebben dat het ‘hippie’ kleding is en een voor de alternatieven onder ons. ARMEDANGELS wil daar een stokje voor steken en wil duurzame kleding hip en chic maken. Ze hebben daarom voornamelijk streetwear kleding in hun collectie.

Het merk baseert zich op drie doelen:

  • goed zijn voor het milieu
  • ondersteunen van eerlijke handel
  • en doneren aan een goed doel

Om deze doelen waar te maken, maken ze alleen gebruik van duurzame materialen, Vermijden ze grote afstanden, betalen ze meer dan het minimumloon en doneren ze per kledingstuk een x aantal euro’s van de winst.

Ze verkopen hun kleding via hun online webshop, in boetiekjes en grote winkels in zes verschillende landen. De winkels waarmee ze samenwerken, zijn allemaal maatschappelijk verantwoordelijk en allemaal bestempeld als “fair trade”. Zo weten ze zeker dat ze alleen samenwerken met merken die ook duurzaam zijn en meer bewustzijn willen creëren bij de consument.

ARMEDANGELS ziet verantwoordelijkheid nemen voor ons milieu niet als een optie, maar als een verplichting. Zoals net al werd gezegd maken ze alleen gebruik van duurzame materialen om zo min mogelijk afvalstoffen uit te stoten. Dit zijn bijvoorbeeld stoffen als: organisch katoen, organisch wol, gerecycled plastic, Lenzing, organisch linnen en Tencel. Ze willen dit heel duidelijk communiceren naar de buitenwereld en hebben daarom op hun site een heel overzicht gemaakt met een uitleg bij de stof.

Detoxdenim

Katoen is een stof wat een van de meest vervuilde stoffen is in de kleding industrie en daarom heeft ARMEDANGELS de #detoxdenim geïntroduceerd. Deze denim verbruikt minder water, stoot minder broeikassen uit en bevat geen giftige chemicaliën. Hoe ze dit precies doen leggen ze allemaal uit op hun website.

ARMEDANGELS is dus een jong, fris en duurzaam merk, dat begrijpt dat verandering in het milieu hard nodig is. Ze leggen alles uit wat ze doen en zijn daarmee zo transparant mogelijk om meer mensen te overtuigen van het feit dat duurzaam niet saai is, maar ook trendy kan zijn en nodig is voor het milieu. Wij zijn in ieder geval fan en zijn ons hier zeker van bewust.

Onze favorieten uit hun collectie

Je shopt de items door erop te klikken:

Meer lezen over duurzame mode? Check dan deze pagina.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites