How to: suède items schoonmaken

En je shopt hier ook de mooiste suède items…

Heb je het idee dat je suède items na twee keer dragen weg kunt gooien? Of koop je ze gewoon helemaal niet meer? Zonde, want suède items schoonmaken dat doe je zo! Met deze tips kun je je suède items geheid het hele jaar doordragen (en hier kun je zien hoe je dat doet).

How to: suède items schoonmaken
Slijtplekken

Neem een speciaal suèdeborsteltje en veeg hiermee over stof. Ga hierbij flink heen en weer, en veeg telkens in dezelfde richting. Zo gaan de haartjes weer omhoog staan en is de slijtplek minder goed zichtbaar. Je kunt zo’n borsteltje ook gebruiken om viezigheid te verwijderen (door zacht dezelfde kant op te vegen).

Vetvlekken

Is er per ongeluk een vetvlek op je mooie jas terechtgekomen? (Oops!). Dit zijn lastige vlekken om te verwijderen maar deze tips gaan je helpen!

– Maak een stuk keukenpapier nat met spa rood en dep hiermee over de vetvlek.

– Doe je suède item in de was (of was ’m met de hand) en gebruik babyshampoo in plaats van wasmiddel. Laat de wasmachine draaien op het wolprogramma. Op die manier blijft je broek, jas of ander kledingstuk evengoed mooi en gaat de vlek er hoogstwaarschijnlijk gelijk uit (en zo herstel je je verwassen kleding).

– Neem een stuk droog brood en wrijf hiermee over de vlek (really!). Het stuk brood neemt het vet namelijk op!

Watervlekken

Maak met een borsteltje het hele item nat en laat het vervolgens aan de lucht drogen. Let op dat je niet té veel water gebruikt, want hierdoor kun je juist nog meer watervlekken krijgen. Zodra het item droog is borstel je het nog even na met ’t speciale suèdeborsteltje. En tadaa!

Hardnekkige vlekken

Om hardnekkige vlekken te verwijderen kun je ook met een gum over de vlek vegen. Begin zachtjes en voer de druk pas op als je merkt wanneer de vlek er niet uit gaat.

Nu je weet hoe je suède items heel makkelijk schoon kunt krijgen kun je met een gerust hart nog meer items van dit prachtige materiaal aanschaffen, toch? En ach, je kunt ook nooit genoeg suède in je kast hebben liggen! De mooiste suède items shop je hier!

P.S. Wil je weten hoe je andere moeilijke vlekken verwijdert? Hier vind je de beste tips!

 

suède items schoonmaken
Shop de items hier:

 

Source: Song of Style

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites