Kitten heels: go, or no?

Terug van weggeweest: de kittenheel. Is deze hak het nu net wel of net niet?

Kitten heels (schoenen met een hakje van ongeveer 3,5 tot maximaal 5 centimeter) bestaan al sinds jaar en dag. In de jaren ’50 werden ze geïntroduceerd voor jonge meisjes: de lage hak maakte dat de tieners lekker konden ‘oefenen’ (serieus….ze werden zelfs trainer heels genoemd…) en werd, door zijn hoogte, niet zo met ‘sexy’ geassocieerd als stiletto’s en daarmee uitermate geschikt bevonden voor jonge meisjes.

Misschien is dat de reden dat ik zo lang een dikke vette aversie voor kitten heels gehad heb. Ik ben een ontzettend alles-of-niets-type. Je gaat ergens voor of je doet het niet. Je oefent je suf om op hakken te kunnen lopen om het vervolgens zó goed onder de knie te hebben dat je (pijnloos) als nummer één eindigt bij een stilettorun of je grijpt gewoon naar je comfy sneakers. En dat geldt voor mij ook voor je uitstraling. Bewust kiezen voor een ‘beetje’ sexy kledingstuk, begrijp ik niet.

Zeker, er bestaat wel zoiets als ‘balans’ in een outfit maar dat krijg je door een heel sexy item (hallo, stiletto’s) te combineren met bijvoorbeeld een coltrui. Contrast in een outfit (en dus balans) kun je volgens mij alleen bereiken door iets meer voor uitersten te kiezen.

En toch…bij het zien van de kitten heels op de catwalks van bijvoorbeeld Saint Laurent Paris en Gianvito Rossi maakte een soort van opluchting zich van mij meester. Zou er dan, in mijn zwart-witte binnenwereld wellicht toch ruimte zijn voor wat grijs? Ik weet nog steeds niet goed waarom, maar ik zie kitten heels ineens ontzettend zitten.

Misschien omdat het minder erge nekkenbrekers zijn dan knetterhoge stiletto’s. Misschien omdat de sexyness ‘m in dit geval juist heel erg in de subtiliteit zit. Misschien omdat überhaupt onze hele beleving van ‘sexy’ dit seizoen iets veranderd (geen seizoen waarbij zoveel oversized sweaters en coltruien domineerden en zelfs de skinny jeans wordt langzaam maar zeker ingehaald voor een iets ruimere, rechtere variant). Of misschien word ik gewoon oud en heel erg saai. In ieder geval begrijp ik Audrey Hepburn (Mrs. Kitten heels, you could say) ineens enorm goed. Go kitten heels, go.

 

kitten-heel

 

PHOTO CREDITS: SINDI ARIFI

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites