Wat draag je naar een bruiloft?

Een bruiloft is hét excuus om uit te pakken en jezelf te trakteren op een mooie stijlvolle jurk. Een jurk die helemaal bij jou past en laat zien wie je bent. Maar let op, want de nummer een regel op het gebied van bruiloften is: never outshine the bride. Wat mag dan wel? Wij hebben een aantal simpele do’s & don’ts voor je op een rijtje gezet zodat je nooit de mist in kunt gaan.

Beter lang dan kort

Op een bruiloft kun je beter voor lange items kiezen in plaats van een kort rokje of jurkje. En wanneer is een rokje nou eigenlijk te kort? Dit is niet alleen om respect te tonen, maar lange items zijn ook veel mooier! En je hebt ook prachtige lange jurken waar je nog een stukje been kunt laten zien.

Neem altijd een clutch of een klein tasje mee

Dit is misschien wel een van de belangrijkste dingen om te dragen naar een bruiloft, een clutch. Je kunt hier de spullen in doen die je de dag van de bruiloft nodig hebt. Zonder clutch of klein tasje is je outfit niet compleet.

Draag hakken waar je de hele dag op kunt lopen

Of je nou bent uitgenodigd voor de hele dag, of alleen in de avond het feest komt vieren. Het is belangrijk dat je schoenen aan hebt, waar je het lang op val kan houden. Want er wordt hoogstwaarschijnlijk ook gedanst. En niets is zo vervelend als voeten die zo’n pijn doen dat je echt niet meer kunt lopen. Kies daarom voor hakken waar je de hele avond op kan lopen of knappe flats.

Draag geen wit of crème

Dit valt onder de regel never outshine the bride. Draag geen wit of crème, dit lijkt (waarschijnlijk) te veel op de bruidsjurk van de gelukkige. Tenzij het natuurlijk de uitdrukkelijke wens van het bruidspaar is en de dresscode bijvoorbeeld all white is.

Blijf weg van te felle kleuren

Daarnaast is een superfelle kleur ook niet heel erg gepast. Je trekt de aandacht daarmee naar jou toe. 

Kies voor pastel

Welke kleuren doen het dan wel goed? Pastelkleuren, in alle tinten, zijn altijd goed. Je kunt ook voor een jurk kiezen met een print.

Voor altijd

Bedenk wel goed dat je vereeuwigd wordt op foto’s die nog vaak terug gekeken gaan worden. Een print die nu hot is, is dat over tien jaar misschien niet meer. Minder leuk om jezelf in terug te zien dus. Kies daarom voor een neutrale print, ook fijn voor jou. Kan je die knappe jurk ook nog een keer aan met een andere gelegenheid. 

Net even iets anders

Draag jij liever geen jurken, of wil je net even iets anders? Dan is de jumpsuit een heel goed alternatief. Een jumpsuit kan namelijk ontzettend stijlvol staan met een goed paar hakken en een mooie clutch.

Topshop lanceert budget trouwjurken
Er is een nieuwe budget trouwjurkenlijn

Op deze leeftijd kun je het beste trouwen
Op deze leeftijd kun je het beste trouwen!

En heb je een thema meegekregen?
Heb je binnenkort een bruiloft? Dit zijn de dresscodes per thema!

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites