Zo koop je nooit meer pijnlijke hakken!

Vanaf nu loop je op je hakken alsof je op sneakers loopt!

Hakken. We zijn er echt allemaal gek op. Het staat elegant, sexy en vrouwelijk en onze benen zijn dan ook Victoria’s Secret model waardig. Naja, bijna dan… Maar naast alle voordelen zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen aan de high heels. We hebben namelijk een haat-liefde verhouding met de hakken. Ze. Doen. Zeer. En niet zo’n beetje ook. Maar dat is vanaf nu verleden tijd! Wij hebben namelijk vijf manieren zodat jij nooit meer pijnlijke hakken in huis haalt.

1 De hiel cup
Bij het shoppen van (weer) een nieuw paar hakken is het verstanding om op de hiel van de schoen te letten. Die wordt namelijk verstijfd zodat het zijn vorm behoudt en je stevig in je hak zit. Maar doordat het zo stijf en hard is, is het een uitstekende plek voor wrijving en blaren. Daarom is het verstandig om te kiezen voor schoenen die van echt leer of suede zijn gemaakt. Deze zijn namelijk veel buigzamer dan synthetische materialen en past zich aan aan de vorm van je voet, waardoor ze geen pijn doen.

 2 Duimtest
Je schoenen gaan gegarandeerd zeer doen als je ze ook maar iets te klein koopt. Te kleine schoenen gaan pijn doen, punt. Om te checken of de schoenen groot genoeg zijn, werkt de ouderwetse manier nog steeds het best: ga rechtop staan en laat iemand testen hoeveel ruimte er zit tussen je grote teen en de voorkant van de schoen. Je voeten worden het gelukkigst van ongeveer een duimdikte speling; zo kunnen ze nog een beetje heen en weer wiebelen en hebben ze ruimte om nog wat op te zwellen.

3 Aan de wandel
Schoenen test je niet door een beetje voor een spiegel te dralen. Je moet echt even een flink stuk door de winkel en het liefst ook daar buiten lopen. (De paden op, de lanen in). Vaak zijn de vloeren in schoenenwinkels zo gemaakt, dat ze het comfort vergroten waardoor jij het idee hebt dat je schoenen héérlijk zitten. Het kan ook geen kwaad om je ogen even te sluiten. Je zult merken dat je andere zintuigen (en dus ook het ‘voelen’) sterker worden. Focus je goed op je voeten om in te schatten waar de -letterlijke- knelpunten zitten.

4 Het perfecte tijdstip
Je voeten zwellen gedurende de dag iets op, vooral in de zomer. Het is dus heel verstandig om het shoppen voor schoenen te plannen aan het einde van de dag. Zo voorkom je dat je schoenen koopt die uiteindelijk te smal zijn.

5 Stiletto’s of kitten heels?
De kans dat je pijn in je voeten krijgt op stiletto’s met een hak van 10 centimeter is groter dan de kans dat je voeten gaan protesteren in kittige kitten heels. No shit, Sherlock. Het is wel goed om te beseffen dat er heel veel soorten hakken zijn die nét iets liever zijn voor je voeten. Hakken met een iets dikkere zool (of eventueel plateau) zijn comfortabeler dan hakken waarbij de zool zo dun is dat je het gevoel hebt dat je op een stuk karton rondloopt. Sleehakken of schoenen met een bredere hak leggen ook minder druk op je voeten. Is de stiletto toch echt je favoriet? (Hell, YES!) Zorg er dan in ieder geval voor dat je flink geoefend hebt op ‘makkelijkere’ hakken, zodat je voeten gewend zijn aan de stand.

READ NEXT:
Dit zijn de beste anti slip tips
Dit is de meest comfortabele hakken trend!
Te hoge hakken gekocht? Zo zitten ze toch nog lekker

Shop de items door erop te klikken of hieronder:

Source: Hello shopping

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites