Als je laat thuiskomt na een lange en vermoeiende dag werk of school wil je niets liever dan lekker uitrusten, toch? Een uur in de keuken staan hoort daar dus niet bij. Nope, je gaat veel liever voor een kant-en-klare maaltijd. Die zijn tenminste wel snel klaar en best prima te eten, opzich… Dat kan veel lekkerder! We hebben de 3 lekkerste en snelle gerechten voor je op een rijtje gezet. Deze heb je wel zo op tafel staan, binnen 20 minuten of minder zelf.

1. Couscous salade

Een salade is natuurlijk altijd makkelijk en snel te maken, maar wel een beetje standaard. Wat dacht je van een couscous salade? Zo’n salade vult meer en je kan er eigenlijk gewoon alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Hieronder hebben we een lekker recept voor een goede couscous salade, en je hebt hem in ongeveer 10 minuten klaar.

Ingrediënten voor twee borden

  • 150 gram gekookte couscous
  • 100 gram feta kaas of blauwe kaas
  • avocado
  • een rode of gele paprika
  • komkommer
  • cherrytomaten
  • peper en zout

This is how you make it

Kook water in een pan of in een waterkoker en giet dit over je couscous. Je kan voor extra smaak een beetje olijfolie of zout toevoegen. Roer de couscous door. Begin hierna met het snijden van een halve avocado, cherrytomaatjes, een halve komkommer en de rode/gele paprika. Als je alles hebt gesneden meng je dit met de sla van jouw keuze. Laat de couscous nog even afkoelen als het nog warm is, en roer dit vervolgens door je zelf gemaakte salade. Gooi hierna de feta blokjes over de couscous of verkruimel het. Ten slotte kan je nog een beetje zout en peper naar smaak toevoegen and that’s all!

2. Taco’s in een kom


We schreven eerder al over 3 lekkere poké bowl recepten, maar wat dacht je van een taco-bowl? Een gewone taco is natuurlijk al heerlijk, maar het grote nadeel? Het eet niet echt heel charmant en al helemaal niet handig. De tace-bowl daarentegen wel! Hij is binnen 20 minuten klaar en je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

Ingrediënten voor vier personen

  • 400 gram gehakt
  • olie of boter
  • een potje mais
  • een ui
  • 4 of 5 tomaten
  • 12 tacoschelpen
  • eventueel guacamole en crème fraîche
  • peper en zout

This is how you make it

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe wat olie of boter in een koekenpan en begin eerst met het rullen van het gehakt samen met driekwart van de ui. Doe er wat peper en zout bij naar smaak. Pak nu een grote kom en doe hier het overgebleven deel van de ui in samen met de tomaat en de maïs. Verwarm de taco’s in de oven in een paar minuten. Hou je van cheesy? Dan kan je ook een beetje kaas over de taco’s raspen en ze zo verwarmen in de oven. Zet het fornuis uit als het gehakt goed gaar is. Doe het gehakt vervolgens ook in de kom bij de ui, de tomaat en het maïs en je taco-vulling is klaar! Leg een taco in een bowl, schep daar de taco-vulling overheen en leg daar bovenop nog een taco in stukjes gebroken. Je kan de rest van de taco’s als sidedish gebruiken. En je kan ze lekker dippen in een beetje guacamole of crème fraîche. Eet smakelijk!

3. Turkse pizza


Pizza lover? Dan is dit gerecht perfect voor jou. Zelf pizza maken kan veel tijd in beslag nemen, helemaal als je zelf het beslag maakt. Maar je kan ook gewoon een pizza maken met een wrap als bodem. Veel makkelijker en eigenlijk net zo lekker. Je bent hier binnen 20 minuten klaar mee! Heb je dit recept voor pizza nacho’s ook al gezien?

Ingrediënten voor 6 pizza wraps

  • 150 gram gehakt (rund of lam)
  • 6 tot 8 eetlepels tomatensaus
  • een ui
  • rode paprika
  • 6 wraps
  • ijsbergsla
  • komkommer
  • tomaat
  • knoflooksaus
  • een theelepel paprikapoeder
  • een theelepel cayennepeper
  • peterselie
  • knoflook
  • olie

This is how you make it

Snij een teentje knoflook, de paprika en de ui. Giet wat olie in een pan en begin met het bakken van deze drie ingrediënten. Doe na ongeveer twee minuten het gehakt ook in de pan en bak dit tot het rul is. Voeg hierna de paprikapoeder, de cayennepeper, de peterselie en de tomatensaus toe. Meng alles en laat het 5 minuten koken. Snij ondertussen de tomaat en de komkommer in plakjes en verwarm de wraps in 10 seconden in de magnetron. Beleg de wraps nu met het mengsel uit de pan, de ijsbergsla en de komkommer, de tomaat en de knoflooksaus en je bent klaar!

 

Eet je vanavond alleen?
Dan wil je deze gerechten even bekijken

Bekijk ook deze twee té lekkere recepten voor een cake als toetje:
RECEPT: té lekkere watermeloen cake
Houd jij ook zo van chocolade? Probeer deze chocoladecake

PHOTO CREDITS: THELIVEFITGIRLS

(Visited 1 times, 1 visits today)