Snelle oplossingen voor veel gemaakte beauty fouten

Het goed aanbrengen van make-up lijkt makkelijk maar is een ware kunst op zich. Zelfs als je de basis goed onder de knie hebt kan het zijn dat je af en toe een foutje maakt. Geeft helemaal niks. Wij hebben namelijk de meest gemaakte beauty fouten voor je op een rijtje gezet en geven je meteen super snelle en makkelijke oplossingen.

Snelle oplossingen voor beauty fouten

1. Kleurexplosie

Met blush en bronzer kun je jezelf een stuk knapper maken (kijk hier hoe je bronzer kunt gebruiken om je gezicht te shapen) maar je kunt de plank ook genadeloos mis slaan. Te veel kleur wordt al snel clownesk of het ziet eruit alsof je net in een zak Dorito’s hebt liggen rollen. De oplossing is te simpel voor woorden: veeg met je foundationkwast over de plek waar te veel kleur zit. Je hebt een paar minuten geleden deze kwast nog gebruikt, dus grote kans dat er nog een klein beetje foundation is achter gebleven. Dit werkt beter dan proberen de blush of bronzer eraf te boenen: hier wordt je huid alleen maar roder van en uiteindelijk verwijder je zo ook nog je foundation.

2. Mascara klonten

Het is je vast wel eens gebeurd dat je, op je weg naar lange, volle wimpers, net iets te veel mascara hebt gebruikt. Het resultaat? Geen zwoele blik maar een ophoping van klonten aan je wimpers. Dit is makkelijk op te lossen door je mascaraborsteltje schoon te maken met een tissue en je wimpers daarna te ‘kammen’ met het schone borsteltje.

3. Lippenstift op je tanden

Rode vlekken op je tanden van je lippenstift is één van de meest voorkomende beauty fouten. Je lost dit makkelijk op door, na het aanbrengen van je lippenstift, je wijsvinger in je mond te stoppen, je lippen om je vinger te sluiten en hierna je vinger er rustig uit te trekken. Het teveel aan lippenstift belandt zo op je vinger, niet op je tanden! Pssst… lees hier waarom je tanden maar niet witter worden!

4. Te veel poeder

We willen geen glimmende huid maar een dicht gepoederd hoofd is ook verre van aantrekkelijk. Ben je uitgeschoten met je poeder? Spuit een klein beetje setting spray over je gezicht, dit hydrateert je gezicht en zorgt ervoor dat je gezicht er minder geplamuurd uitziet.

5. Vlekken van oogschaduw

In feite is het beter om eerst je oogschaduw aan te brengen en dan pas aan de slag te gaan met foundation. Mocht je wat geknoeid hebben met je oogschaduw dan is dit makkelijk te verwijderen! Heb je je foundation al helemaal op z’n plek zitten en ben je daarna los gegaan met oogschaduw dan kan het zijn dat er om je oog heen vlekken komen van de oogschaduw. Geen paniek! Verwijder overtollige oogschaduw met een watje en breng daarna wat concealer aan.

6. Uitgelopen lippenstift

Is je strak gestifte mond veranderd in een clownsmond? Verwijder de uitgelopen lippenstift met een tissue en werk alles daarna netjes bij met een concealer. En vergeet volgende keer je lipliner niet!