Niets is vervelender dan plukken haar die op je bezwete voorhoofd blijven plakken tijdens het sporten. Om je een beetje te helpen, laten we je de kapsels zien die je haren wél op de goede plek houden. Oké, een simpele knot of een pet is al het halve werk… Maar hey, dat kan veel leuker! Of je nu krachttraining doet, een buikspierkwartier meepakt of baantjes gaat zwemmen… Deze kapsels zijn ijzersterk én super stijlvol!

1. Dubbele vlecht

Maak een middenscheiding en verdeel je haar in tweeën. Vlecht beide delen in tot aan je nek en combineer de vlechten vervolgens tot één vlecht. Easy en stoer. Je kunt de vlecht eventueel nog ronddraaien en ‘m als een knot vastzetten voor extra stevigheid.

2. Paardenstaart-vlecht

Borstel je haar in een normale staart. Bind het vast met een elastiek en maak vervolgens een (vissengraat)vlecht. De vlecht zet je ook gewoon vast met een elastiek. Doe eventueel een haarbandje in om kortere, losse plukjes uit je gezicht te houden.

3. Franse vlecht

De Franse vlecht is perfect om haar uit je gezicht te houden. Het ziet er prachtig uit, maar is ook erg functioneel. Ha! Maak een schuine scheiding en vlecht je haar vanuit het grote deel van je scheiding in (let goed op dat je opzij moet vlechten!). Easy, right?

4. Paardenstaart

In één klap al je haar vast (is dat makkelijk of is dat makkelijk?). Gebruik wel even twee elastiekjes in plaats van één, dat voorkomt uitzakken!

5. Knot

Zijn de bovenste dingen toch niet helemaal jouw ding en draag je toch liever gewoon een knot? Prima! Maar om te zorgen dat je knot je hele work-out blijft zitten gebruik je extra elastieken én schuifspeldjes all the way.

6. Cornrows

Je ziet ze overal voorbijkomen op Pinterest en Instagram. Prachtige cornrows. En hoewel er bij ieder Pinterest plaatjes staat dat ze heel makkelijk na te maken zijn, lukt het ons iedere keer niet. We zijn daarom op zoek gegaan naar het ultieme stappenplan. Lees het hier!

Echt niet meer doen, dus.
> Waarom je NOOIT met make-up op moet sporten

Wat dacht je van een sessie trampolinespringen?
Deze fitness trends maken sporten een STUK leuker

Danger alert! Zo voorkom je blessures
> Dit is het gevaarlijkste apparaat in de sportschool

 

PHOTO CREDITS: SOPHIE MAY 
(Visited 4,124 times, 1 visits today)