9 stijlgeheimen die je altijd al had willen weten

Er komt een moment dat je geen twintiger meer bent. En als je eenmaal de dertig hebt aangetikt is het tijd om sommige items te vervangen door andere items. Niet omdat het je niet meer staat, maar omdat andere items net even wat beter passen bij je leeftijd. Wij hebben daarom hier DE styling tricks voor na je 30ste! 

1. Non-skinny jeans

De skinny jeans is forever, dat is zeker. Deze jeans kan altijd en hier heb jij sowieso een aantal van in de kast liggen. Maar probeer eens een ander model zoals een mom jeans, boyfriend of een flared jeans. Door net even een andere broek aan te trekken kan je weer meteen uit de voeten.

2. Investeer in tassen en schoenen

Schoenen en tassen kunnen ontzettend lang meegaan, mits je er goed voor zorgt. Daarom mag je in deze items zeker investeren. Kies juist op deze leeftijd voor kwaliteit, je zult hier nog jarenlang plezier van hebben. (Dit zijn de vijf tassen die het waard zijn om in te investeren.)

3. Hoe langer, hoe chiquer

Voorheen droeg jij alleen maar korte broekjes en rokjes, maar tegenwoordig is het allemaal maar te kort. Langere rokjes staan chiquer en ten slotte ook veel comfortabeler. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken als je fietst of de auto uitstapt. Natuurlijk kunnen korte rokjes nog steeds, maar hoe kort is te kort?

4. Hallo kleermaker

Als je kleding niet meer goed zat gooide je het weg, doneerde je het of droeg je het toch. Nu kun je je kleding beter naar de kleermaker brengen waardoor je je favorieten items niet weg hoeft te doen, maar gewoon kunt laten aanpassen waardoor ze weer als gegoten zitten. Hierdoor hoef je ook geen nieuwe items te scoren (ook al doe je dit het liefst) en dat scheelt weer geld! Daarnaast is het ook echt geen overbodige luxe om zelf een naaimachine aan te schaffen. Zo kan je heel makkelijk een knoopje aanzetten, iets meer taille in dat jurkje creëren of een broek innemen.

5. Wat iemand anders heeft boeit niet meer

De meeste items die je gekocht hebt omdat je het bij iemand anders zag, ben je het snelst zat. Je vindt het item helemaal geweldig en ziet het al helemaal voor je, maar als je het eenmaal zelf aan hebt, ben je opeens niet meer zo enthousiast. Hoe dat komt? Je hebt een eigen stijl. Hoe leuk dat boho-jurkje bij je beste vriendin past, jij komt er helaas niet mee weg. En dat is jammer, maar tegelijkertijd ook goed om te weten. Dit is gewoon niet jouw ding.

6. Basic is het nieuwe zwart

Basic items saai? Dit is allang niet meer zo! Je kunt basic items namelijk heel goed combineren met statement jasjes of accessoires en je bent hier veel minder snel op uitgekeken. (Zo kun je basic items dragen zonder dat het saai is.)

7. Niets is lekkerder dan alleen shoppen

Als je even tijd voor jezelf nodig hebt of als je echt items nodig hebt, kun je beter alleen shoppen dan samen met iemand. Je kunt zo op je eigen tempo shoppen en je concentreren op wat je echt nodig hebt.8. Koop fast fashion tops

Je investeert in schoenen en tassen, hebt een aantal basis jeans in je kast hangen en qua tops? Van ruffles tot streepjes en van kant tot satijn. Qua tops kan je het beste shoppen bij H&M en Zara. Zo doe jij mee aan de laatste trend zonder een vermogen kwijt te zijn.

9. Opruimen

Voorheen kon jij nog heel makkelijk je kledingkast uitruimen. Dingen pasten niet meer, waren kapot of vond je gewoon niet meer mooi. Inmiddels heb jij een kledingkast opgebouwd waar jij je eerder voor schaamt dan dat je er trots op bent. Want nog niets eens de helft draag je, maar alles past nog prima. Maar je wordt er gewoon niet blij van. Het gaat er dus echt om dat je kleding weg doet, die jou gewoon niet gelukkig maakt en stel daarbij de vraag: zou je dit item opnieuw kopen, als je het nu in de winkel zou zien hangen?

Deze items moet je hebben voor je 30ste
Vijf items die je moet hebben voor je 30ste

Gelukkig wordt je leven wel makkelijker na je 20ste
Het leven wordt makkelijker na je 20ste

PHOTOCREDITS : fashionmenowTheme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites