Stijllessen die we van Man Repeller kunnen leren

Denk je nu: “Man Repeller? Who’s that?” Bekijk dan dit filmpje om even in te komen:

De 27-jarige Leandra Medine heeft haar modeblog Man Repeller opgericht en binnen een mum van tijd omgetoverd tot wereldwijd begrip. De woorden ‘Man Repeller’ (die letterlijk vertaald ‘man afstotelijk’ betekenen) worden menig maal in de fashion mond gebruikt om feminisme te benadrukken. Ze heeft een stijl gecreëerd die gekenmerkt wordt door authenticiteit, eigenheid en wat het betekent om jezelf te mogen zijn. A-men to that!

Als er één ding belangrijk is in het leven, dan is het wel: jezelf zijn. Cause, nobody else is going to be you! ;-] Omdat wij dit in Leandra bewonderen, hebben we de belangrijkste stijllessen van Man Repeller voor je op een rij gezet. 

#1 Fashion is Fun!
Dat mode draait om fun heeft Leandra zo ongeveer úitgevonden. Wat we van Leandra vooral kunnen leren is om mode niet al te serieus te nemen. Het draait erom dat je dingen uitprobeert en op deze manier uiteindelijk je eigen stijl vind. Waar je op school misschien gepest werd met ‘die schoenen die niet in waren’, leren mensen je later juist waarderen om je stijl! 

#2 Gaat niet, bestaat niet
Leandra combineert verschillende stijlen met elkaar en het begrip ‘gaat niet, bestaat niet’ is zowat haar levensmotto. Wie zegt dat een ruit niet prima gemixt kan worden met fluweel en panterprint? Leandra rocks it anyway!

#3 Draag wat je leuk vind
En trek je daarbij niets aan van wat anderen erover zeggen! Er lopen al zoveel mensen in ‘dezelfde kleding’, waarom niet eens iets geks proberen? Des te meer je draagt waar jij je lekkerder in voelt, des te meer je je op je gemak zult voelen. Try it!

#4 Eigenheid
(Mode)mensen waarderen je hier alleen maar om. Heb jij altijd die glitterbril op of draag jij vaak gekke schoenen? Dan is dat jouw signatuur! Be proud of it. Zo zijn stijliconen ook geboren.

#5 Flared is the new skinny
Waar wij fan zijn van de flared jeans, is Leandra er inmiddels niet meer uit te slaan. En we snappen het wel: een mooi figuur én fashion statement in één. Go you!

#6 Je kunt je kleding gewoon recyclen
Heb je even geen geld om te shoppen? Geen nood aan de man. Zoek je oude kleding weer eens op of ga langs bij je hippe oma. Leandra combineert moderne met oudere styles en dit heeft vaak gek genoeg een heel cool effect. Gooi eens die oude blouse van je moeder of oma onder die nieuwe kasjmier trui. 

#7 Vintage is de bom
Heb je wel geld om te shoppen maar heb je ook wat (te) hoge rekeningen binnen gekregen? Geen probleem. We hebben eerder al verteld hoe je nu dat perfecte vintage designer item op de kop tikt, maar naast designer items verkopen vintage winkels of markten natuurlijk ook hele gave andere spullen. Denk bijvoorbeeld aan sieraden of hoeden! Die zijn niet gauw ‘uit’ en vaak des te ouder des te mooier. Ook voor je interieur kun je heel goed bij vintage winkels terecht. Geeft net dat beetje karakter aan je nieuwbouw woning!

#8 Layering is the new minimalistic
Scandinavië is al een paar jaar een grote bron van inspiratie voor zowel interieur als mode. Deze minimalistische stijl kenmerkt zich door veel shades of white met cosy texturen en marmer-invloeden. Zoals we onze Leandra kennen, gaat zij hier natuurlijk fel tegenin met haar rijke fantasie en ways of layering! Ze maakt gebruik van veel verschillende texturen kleding en draagt dit vaak in veel lagen over elkaar heen. Kunnen we waarderen Leandra!

#9 Kleur maakt vrolijk
Ze maakt niet alleen gebruik van verschillende texturen, ook zul je Leandra niet snel in een all black outfitje spotten. Leandra is de vrolijkheid zelve en dat reflecteert dus ook in haar kledingstijl. Op een rainy day hoef je maar één blik naar haar te werpen en je hebt letterlijk het gevoel dat de zon gaat schijnen (zo fel zijn haar outfits soms). 

#10 Neem jezelf niet te serieus
Zorg ervoor dat mode geen opgave wordt. Als je iedere ochtend jezelf druk moet maken om je outfit (tot in een mate waarin het niet meer leuk is) leg je waarschijnlijk teveel druk op jezelf. Mode is bedoeld om jezelf te uiten(!) en moet hierom juist het makkelijkst zijn als het om jezelf gaat! Don’t pressure yourself en zoek gewoon setjes uit waar jij je comfy in voelt. It’s what makes Leandra happy!

READ NEXT:
Stijlvolle sneakers die je dit seizoen wil hebben
De stijlvolste horloges voor ieder budget
Stijlvolle vrouwen gebruiken deze 10 styling tricks iedere dag

Source: Collage vintage