Striping: het nieuwe contouren alleen dan easier

Wie had ooit gedacht dat een streep je zo knap kan maken?

Ondertussen zijn al een heleboel technieken de revue gepasseerd: contouring, strobing en highlighten. We hebben er veel van uitgeprobeerd en sommige technieken did make the cut into je dagelijkse beauty routine. Maar omdat de less-is-more look nu helemaal in is zijn we eigenlijk op zoek naar iets anders. En er is iets nieuws: de techniek heet striping. Het is het nieuwe contouren maar dan veel makkelijker en natuurlijker. Je hebt er nog minder dan een minuut voor nodig. Net zo’n zongebruinde look als modellen zoals Gigi Hadid? Zo pas je striping toe!

Stap 1
Bereid je huid voor op de striping techniek met je favoriete tinted moisurizer, bb cream of foundation. Breng deze aan met een buffing brush. Zo blend je het product mooi in de huid voor een airbrushed finish.

Stap 2
Gebruik een platte synthetische kabuki kwast en breng een vloeibare of crème bronzer aan op je wangen en neus. Kies voor de plekken waar de zon je gezicht raakt. Een crème product kun je het beste gebruiken met een synthetische kwast omdat een kwast met echt haar de crème zou absorberen, waardoor het product dan vlekkeriger aanbrengt. Vloeibare en crème producten geven de meest realistische finish omdat ze zorgen dat de huidstructuur nog te zien is. Heb je een vette huid? Gebruik dan wel een poeder bronzer, die heeft bijna hetzelfde effect maar zal niet van je huid af ‘smelten’. Bij een poeder kun je een fluffy poeder kwast gebruiken zodat je niet té veel product op je kwast krijgt. (Tip: vind hier de geschikte kwasten voor je verschillende make-up producten). Voor het meest natuurlijke effect kun je het beste een matte bronzer gebruiken.

Stap 3
Start met het product op het hoogste en rondste gedeelte van je wang aan de ene kant, en blend het dan in een rechte lijn over de neus heen naar de andere wang. Blush is niet nodig, maar kan wel een goede toevoeging zijn om de ‘streep’ wat realistischer te doen lijken.

Stap 4
Zorg ervoor dat het product goed in je huid geblend wordt zodat de ‘streep’ naar de buitenkant uitgeveegd wordt. De meeste kleur hoort in het midden van de streep te zitten. Gebruik een vochtige beautyblender om het product uit te blenden, dit zorgt ervoor dat de hele look er naturel en glossy uitziet.

READ NEXT:
Deze fashion en beauty trends willen we in 2016 niet meer zien
De make-up die je gebruikt is misschien allang over datum
De beste no make up look kit van het moment

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites