De coltrui: hoe draag je ‘m?

De coltrui sierde de nekken van vele klassieke stijliconen: Jackie O., Audrey Hepburn, Marilyn Monroe (just to name a few). Het is een onmisbaar item in je kast. Niet alleen deze winter maar in mijn optiek sowieso, als basisitem. Toch is het niet een heel makkelijk item om te combineren. Hij kan al snel wat stijfjes ogen en omdat we misschien ook allemaal nog de look van Steve Jobs op ons netvlies geprint hebben staan: zo wil je er niet uitzien! Maar hoe combineer je de coltrui dan wel?

Allereerst is het slim om te bedenken welk materiaal en model je het meest aanspreken. Je hebt coltruien in grovere breisels, in hele fijne breisels, modellen die wijder vallen en iets korter zijn en modellen die bijna aansluiten als een panty. Hoe grover het breisel, hoe stoerder over het algemeen de uitstraling. En hoe fijner het breisel, hoe klassieker (en misschien ook weer geschikter voor naar je werk).

De basis-altijd-goed-combinatie-met-een-coltrui

– Very Audrey Hepburn-ish: combineer ‘m met een skinny jeans en loafers. Om je look net wat pit te geven kun je kiezen voor een coltrui die net even een tikje korter valt dan normaal: daarmee trek je dit klassieke item wat meer naar het ‘nu’.

– Een all-black-look van top tot teen is ook een perfecte altijd goed combinatie met een coltrui. Hiervoor kun je zowel kiezen voor fijnere als grovere materialen.

Coltrui, de sexy version

– Combineer een oversized, grof gebreid exemplaar met je favoriete (skinny) leren broek. Het materiaalcontrast maakt je look stoer en sexy.

– Een coltrui die wat langer valt (bijna als een jurkje) is te gek met over-the-knee-boots (nog zo’n wintermusthave!). Liefst kies je je trui zo lang dat je net geen huid meer ziet tussen je boots en de trui (of af en toe een glimps).

@Work

– Een wat dunner coltruitje (of zelfs één zonder mouwen) is heel mooi onder een colbertje. Persoonlijk vind ik een offwhite exemplaar onder een zwart jasje of een donkerblauwe onder een zwart jasje dan heel mooi.

– Een coltrui doet het ook ontzettend goed op een pencil skirt. Voor een wat meer casual look kies je een grover exemplaar (en je rok iets korter), wordt je echt meer zakelijk gekleed verwacht, kies dan voor een dunner exemplaar.

 

PHOTO CREDITS: FIGTNY

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites