Deze zonnebril past bij jouw gezichtsvorm

Zo, kan jij meteen gaan shoppen!

Nu dat we weer massaal gaan terrassen met dit lekker weer, kunnen we een knappe zonnebril natuurlijk niet vergeten. Net als bij kleding geldt voor brillen hetzelfde credo; niet alle vormen zijn gelijk en niet bij elk lijf past elk model. Je gezichtsvorm is allesbepalend voor het uitkomen van je zonnebril. Bij welke gezichtsvorm staat nou welke bril?

Square

Een vierkanter gezicht heeft een iets bredere ‘hoek’ aan de zijkanten, zowel bij het voorhoofd als bij de kaaklijn. Belangrijk is dan dat je een zonnebril kiest met zachte ronde lijnen, die wat tegenwicht biedt aan de hoekige vorm. Dat brengt meer balans in je gezicht. De aviator is voor jou de perfecte keus!

Diamond

Dit gezicht lijkt een beetje op de ovale vorm maar je gezicht is ietsjes hoekiger rond je jukbeenderen. Het beste kun je kiezen voor een montuur dat deze harde lijnen wat zachter maakt. Een zonnebril met ronde vormen doet het meest voor je. Alles kan en past, als het maar niet een te klein model is.

Oblong

Een peervormig gezicht heeft een bredere kaaklijn. Ter hoogte van de ogen wordt het gezicht smaller en loopt daarna weer ronder naar het voorhoofd. Een opvallend montuur staat altijd goed, je kunt bijvoorbeeld ook heel goed een vlindermodel hebben. Groot en oversized is goed, maar maak het niet te hysterisch, daarmee accentueer je de brede onderkant van je gezicht.

Heart

Een driehoekig gezicht is meestal bij het voorhoofd breder dan bij de kin, waar de vorm vrij smal weg loopt. Belangrijk is dat niet een al te groot rond of te breed montuur kiest. Dan accentueer je namelijk die smalle onderkant van je gezicht. Een wat ronder model met een opvallend kleurtje doet het ‘em.

Ovaal

Een ovaal gezicht is gelijkmatig van vorm en heeft zachte lijnen. Met een ovaal gezicht ben je een bofferd, want je kunt bijna alle modellen en monturen goed hebben. Hoekig, vlinder, rond, experimenteer er maar op los. Lucky you! Als je dit gezicht hebt kan en mag alles. Leef je uit!

Rond

Een rond gezicht kan heel veel soorten monturen en modellen dragen, behalve ronde brillen. Een goede keus is een iets vierkanter model, dat zorgt voor harmonie en uitstraling en past goed bij dit gezicht. Alles mag en kan dus behalve rond! Daar krijg je namelijk een nog ronder gezicht van.

READ NEXT
De zonnebrillen trends voor 2019
De knapste bikini’s onder de €30
De redenen waarom iedereen een bikini body heeft

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites