Waarom een duurdere zonnebril niet altijd beter is

Dit wil je even controleren als je straks een nieuwe zonnebril gaat shoppen.

Zonnebrillen, we kunnen er in de zomer (en stiekem ook in de winter) niet zonder mee. Vooral handig zodat we onze ogen niet verblinden aan de zon. Maar zo’n grote zonnebril helpt ook die wallen te bedekken na een zwaar weekend.

Zoals je weet is UV-straling niet goed voor je huid, maar het kan dus ook je ogen beschadigen. Als je teveel in contact komt met deze UV-straling, kan het later te merken zijn in je slechtziendheid. Daarom is een goede zonnebril belangrijk.

En dan hoef je echt niet meteen te investeren in de duurste zonnebril die je kan vinden. Er wordt vaak gezegd: hoe duurder, hoe beter de kwaliteit. Maar dat is in dit geval niet helemaal waar. Je kan die prachtige bril van €500,- aanschaffen, maar als er geen CE-logo op de bril staat, beschermt hij je ogen niet. Als jij dus een nieuwe bril op het oog hebt (pun intended), check dan wel even of er niet alleen een CC logo opstaat, maar ook een CE-logo.

Kijk ten slotte ook nog even naar het model van de bril. Zo’n mega grote bril die continu op het puntje van je neus zit, wil ook niet echt je ogen beschermen. Al het licht (en UV-straling) schijnt namelijk zo achter je bril door in je ogen.

READ NEXT
Zo combineer je een blazer
Deze zonnebril past bij jouw gezichtsvorm
De tassentrends voor de lente en zomer

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites