De grootste kledingirritaties en hoe je ze oplost

Een 'muffintop', de rits van je gulp die steeds naar beneden zakt, sieraden die afgeven? Not anymore!

Heb je je ontzettend druk gemaakt over je personal fashion styling en zie je er uit alsof je rechtstreeks uit een editorial komt lopen (of er eigenlijk juist in zou horen), is het eerste en enige commentaar dat je krijgt: je gulp staat open. Herkenbaar? Er zijn een aantal van die enorme kledingirritaties die je met hele simpele trucjes op kunt lossen. Happy to share with you!

Je sieraden geven af.

Natuurlijk heb je sieraden in de kast die massief of in ieder geval flink verguld zijn maar je hebt vast ook bakken vol met ‘jewelry snacks’: sieraden waarin je niet veel geld investeert maar die te leuk zijn om te laten liggen (en je outfit vaak net even opleuken). Deze laatste geven alleen jammer genoeg vaak af als bijvoorbeeld je handen warmer worden of je ze per ongeluk wast met je sieraden nog om. Worry no more. Lak je minder kostbare sieraden aan de binnenkant met blanke nagellak. Zie je niks van en gegarandeerd dat je niet meer met blauwzwarte vlekken rond loopt.

De rits van je jeans schiet steeds een klein stukje terug.

Je kent dit vast wel… De oplossing? Haal een haarelastiekje door het oogje van je rits en ‘vergrendel’ deze door het ene ‘lusje’ van je elastiekje door het andere ‘lusje’ te trekken. Het elastiekje zit nu goed vast aan je gulp. Je trekt je rits nu naar boven dicht (aan het elastiekje) en voor je je broek dicht doet knoop je het elastiekje een paar keer rondom je broeksknoop (er moet wel een beetje spanning op komen te staan, anders schiet ie alsnog terug). Enige waar je even rekening mee moet houden: niet pas gaan plassen als je het al bijna niet meer op kunt houden.

Zichtbare behabandjes onder een tanktop.

Niets zo sexy als mooie blote schouders en een knappe tanktop. Zet ze natuurlijk prachtig in het zonnetje. Er is dan ook weinig wat ik lulliger vind dan wanneer je er een gewone beha, met bandjes en al, onder ziet. Weg effect. Een strapless beha geeft natuurlijk niet altijd alle steun die je wilt. De oplossing is een simpel klemmetje dat je voor een paar euro bij een lingeriezaak kunt kopen. Je maakt je behabandjes iets langer, pakt ze op je rug bij elkaar en haakt ze aan elkaar met het klemmetje. Zo maak je in no time van je normale beha een perfecte tanktopvariant. Geen klemmetje in huis en geen tijd om er een te halen? Bind je bandjes bij elkaar met een haarelastiekje (die zijn, zo blijkt, een must bij fashion styling).

Je hebt een muffintop.

Boy: is er iets irritanter dan dat je een randje huid over je broek hebt hangen? Lovehandles klinkt lief, een muffintop klinkt ontzettend grappig maar het is eigenlijk om te huilen. Natuurlijk kun je je in de tussentijd suf trainen en knettergezond eten maar de oplossing voor vandaag (of morgen) is simpel. Ditch je lage broeken. Heupbroeken zijn de beste vriendin van muffintops en daardoor een fashion styling nono. Broeken die ‘slightly’ high waisted zijn werken beter. Alleen maar heupbroeken in je kast? Draag een strak hemdje van een stevige stof onder je blouse, shirt of sweater. Dit ‘strijkt’ je huid net even wat gladder en trekt het één en ander recht zonder dat je direct aan de Bridget-Jones-slip moet.

Je krijgt altijd blaren van nieuwe schoenen.

Smeer de plek waarop je blaren krijgt aan de binnenkant van je schoenen in met een heel klein beetje vaseline (voorzichtig met suede exemplaren…geen goeie combi). Zo ontstaat er minder wrijving en elimineer je de kans op blaren als ware je de Avondvierdaagse gelopen hebt.

Ja, ook jij ergert je hieraan!
Grootste irritaties tijdens het shoppen

Voor alle Petite ladies onder ons
How to: langere benen in de lente

 

PHOTOCREDITS : ETSY

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites