Style secrets: Stylist Geraldine Saglio

Als je werkt als assistent stylist voor niemand minder dan Emmanuelle Alt, dan móet je wel over een flinke dosis stijl beschikken. En dat doet ze!

Iemands stijl is niet in één woord te vangen, we kleden ons namelijk niet elke dag exact hetzelfde. Vaak hebben we een beetje van het één en een beetje van het ander en komt dit meer of minder tot uiting afhankelijk van onze bui. Als Manon de stijl van haar klanten bepaalt, doet ze dit aan de hand van drie kernwoorden. Met drie woorden kun je namelijk eindeloos combineren: een beetje meer van dit en een beetje minder van dat. Je werkt alleen wel binnen een duidelijk kader, waardoor het totaalplaatje altijd klopt. Andersom kan ook: een bestaande stijl kun je uitsplitsen in drie woorden om zo het geheim achter iemands look te ontrafelen. En die geheimen delen we natuurlijk graag met jullie! We starten met de side kick van Emmanuelle Alt: Geraldine Saglio.

De stijl van Geraldine Saglio

Het verhaal van Geraldine Saglio leest als een waar stylisten-sprookje. Na haar studie startte ze in 2004 bij Vogue Paris, vervolgens reisde ze samen met niemand minder dan Carine Roitfeld (style crush nr. 1) en Emmanuelle Alt (style crush nr. 2) naar Milaan om daar te werken aan Vogue Collections. Blijkbaar heeft ze hier wonderen verricht, want kort daarop werd Geraldine benaderd door Emmanuelle met de vraag of ze haar wilde assisteren tijdens de styling van de Chanel campagne in Los Angeles. Sindsdien werkt ze als vaste assistent voor mevrouw Alt. Zucht.

Dat we groot fan zijn van de stijl van Emmanuelle Alt is geen geheim. Als je op de redactie van MonStyle rondvraagt met wie we van kast willen ruilen, krijg je steevast hetzelfde antwoord: Alt! En ook al blijft onze liefde voor dit stijl-icoon groot, het is tijd om eens iemand anders in het zonnetje te zetten en jullie bekend te maken met de net iets onbekendere, maar minstens zo stijlvolle, Geraldine Saglio. Wat zijn de pijlers van haar stijl?

PARIS

Oui, Oui, Paris! Dat Geraldine een Franse styliste is straalt in alles van haar af. Ze heeft een nonchalante coolness over zich waardoor het lijkt alsof ze het item dat bovenop de stapel lag maar snel heeft aangeschoten (niks is minder waar!), draagt met gemak klassieke items zonder dat het tuttig wordt en maakt haar look eigen door te ‘spelen’ met kledingstukken. Items die goed bij deze pijler passen: een trenchcoat, blazer, slank gesneden pantalon, navy trui, simpel wit overhemd (liefst iets oversized) en klassieke loafers.

ROCK ‘N ROLL

Geraldine heeft een duidelijke voorkeur voor zwarte kleding (met hier en daar een accent van grijs of wit), killer heels, super strakke jeans, leren jacks en ze is ook zeker niet vies van een luipaard printje. Het is echter nooit ordinair of mannelijk, omdat ze ‘PARIS’ altijd als tegenhanger heeft. Belangrijk bij deze pijler is dat de kledingstukken een edge hebben, niet te klassiek zijn (of in ieder geval een stoer detail hebben) en dat het sexy is op een niet-blote manier.

EFFORTLESS CHIC

Dit heeft veel raakvlakken met ‘PARIS’ (wat duidelijk haar hoofdpijler lijkt te zijn!) maar benadrukt de nonchalante vibe van haar stijl. Ze ziet er altijd ontzettend fashionable uit, maar er lijkt totaal geen moeite voor te zijn gedaan. De kledingstukken zijn (vaak) niet overdreven uitgesproken en de combinaties zijn niet overduidelijk maanden van tevoren al bedacht. Ook al zit ze front row bij de fashion shows, je zult Geraldine niet betrappen op excentrieke kledingstukken, accessoires of andere uitspattingen. Het liefst combineert ze basic items met een stijlvolle eye-catcher zoals bijvoorbeeld een gedetailleerd leren jack. De items die bij deze pijler horen zijn goede basics die je eigenlijk altijd met alles kunt combineren (bijvoorbeeld het vaak ondergewaardeerde losvallende T-shirt).

P.S. Wedden dat Geraldine Saglio ook al een paar pointed flats in de kast heeft staan? Shop hier de mooiste!

Geraldine_Saglio

 

1. Asos | 2. Mango | 3. Supertrash | 4. Reiss | 5. Isabel Marant | 6. Tiger of Sweden

 

Colorstalker, Collagevintage,

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites