Hoe kleed je je als een Parisienne for less

O la la, La Parisienne. Ze is subtiel sexy, nonchalant rock & roll en het lijkt of ze geboren wordt met een feilloos gevoel voor mode. Ze kleedt zich tijdloos en haar garderobe lijkt perfect: HOE doet ze dat toch?

O la la, La Parisienne. Ze is subtiel sexy, nonchalant rock & roll en het lijkt of ze geboren wordt met een feilloos gevoel voor mode. Ze kleedt zich tijdloos en haar garderobe lijkt perfect: HOE doet ze dat toch?

Allereerst begint ze met een aantal onmisbare essentials in haar kast.

Een van mijn favoriete modeboeken is ‘La Parisienne’ en hierin dicteert Ines de la Fressange (voormalig topmodel en muze van Monsieur Karl L. -> Coole Parisienne = CHECK!) de zeven essentials die onmisbaar zijn in de ‘I-WANT-TO-LOOK-FRENCH- garderobe:

–       een blazer (een wat mannelijker model, smokingjasje is eigenlijk perfect!)
–       een trenchcoat (niet netjes dichtdoen, maar knoop in je riem leggen)
–       een navy trui (is echt mooi op alles…)
–       de perfect tanktop (in wit of zwart: om los te dragen of onder je blazer)
–       een zwart jurkje (wel een classy one, niet een met cut-outs)
–       de perfecte jeans (no comments)
–       een biker jacket (Hallelujah.)

Deze zeven items zou ik zelf nog dolgraag willen aanvullen met een mooie zijden blouse en een mooie katoenen blouse. Kies voor items met een mooie kwaliteit (ze hoeven echt niet perse duur te zijn!) en let er op dat ze tijdloos zijn. Een blazer met een LadyGaGa-ish bold shoulder is bijvoorbeeld niet tijdloos. De combinaties die je met deze stukken kunt maken zijn eindeloos:

Blazer + tanktop + jeans + hakken = instant chic in the city
Zwart jurkje + trenchcoat = instant chic office of perfect night out
Zwart jurkje + biker = weer instant chic in the city

Voel je m…? Alles wordt met deze items ‘instant chic’ zonder dat het tuttig wordt en dat is precies waar de Parisienne voor staat. Ze maakt haar look zo eigen (en nonchalant) door te ‘spelen’ met kledingstukken: ze rolt de pijpen van haar jeans een stukje op (dat doet ze ook met haar blazer) en stroopt de mouwen van haar leren jasje iets hoger of draagt een riem om haar blazer.

Zijn er ook nog dingen die je moet laten? Jawel. Je zult een Parisienne nooit betrappen op de laatste modetrends, grote logo’s (niet chic) en hysterische prints. En misschien moet je dat stokbrood onder je arm ook maar laten…

 

parischic

 

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites