Kleine dames, opgelet! Zo lijk je een stuk langer

En je hebt er geeneens hakken voor nodig.

Loop jij de jurkjes voorbij, omdat je weet dat passen tijdverspilling zal zijn? Aangezien de meeste jurken bij jou één meter over de grond slepen. Of zijn cropped flared broeken de enige flared broeken die jij kunt dragen, omdat de anderen gewoon veel te lang zijn?

Als jij dit herkent ben je waarschijnlijk niet groter dan 1,65 meter. Voor de petit vrouwen onder ons kan shoppen een hele struggle zijn. Gelukkig hebben wij voor jou wat trucjes op een rijtje gezet, zodat jij het meeste uit je lengte kunt halen. En heb je meteen weer een reden om lekker te shoppen!

Jassen

Petite girls denken meestal dat lange jassen niks voor hen zijn. ‘Kortere’ vrouwen dragen meestal korte jassen omdat dat de juiste proporties zijn. Dat dames en heren, is dus niet altijd het geval! Tuurlijk is het als petite minder makkelijk om er stijlvol uit te zien in een maxi coat, maar dit betekent zeker niet dat het niet mooi staat.

Hoe je nu een lange jas draagt als je klein bent? Ga voor een jas tot enkel-lengte of net daarboven. Een langere jas, die misschien wel tot de vloer komt, is niet praktisch en het staat ook een beetje ‘te groot’.

 High waisted

Sla de normale skinny jeans maar even over, het doet namelijk weinig voor je lengte. Maar wees niet getreurd, want met deze simpele aanpassing aan een normale skinny zie je er meteen een stuk langer uit. Dit komt doordat high waisted broeken de illusie creëren van langere benen, doordat ze hoger zitten lijkt het alsof je benen ”eerder” beginnen en dus langer doorgaan (met deze broeken laten je ook een stuk langer lijken).

V-neck

Nu dat je weet hoe je legs for days kunt faken, moet de bovenkant natuurlijk ook matchen. Maar dit is gelukkig niet zo lastig als het lijkt, want met een lage v-hals ben je er al. Weg met die coltruien, dus! Want hoe meer skin je ziet hoe langer je lijkt.

Micro tassen

Hoewel grote tassen voor velen van ons een must zijn doen ze voor kleinere vrouwen niet veel goeds ( 11 gedachtes als je weer eens met een te zware tas aan het slepen bent). Zo lijken kortere dames optisch kleiner met een grote tas. Dit komt doordat de tas in proportie met je lichaam te groot lijkt. Een té grote tas geeft al snel het: ”tas, waar ga je met die vrouw naartoe?” gevoel. Dus ladies, kies voor een micro tas zodat je petite frame niet overwhelmed wordt.

All Black

Probeer je outfit zo monochroom mogelijk te houden (in één kleur dus). Vooral zwart laat je stiekem langer lijken. Zo snijden de kleuren je lichaam niet af en zie je waar je buik stopt en je benen beginnen, maar loopt alles in elkaar over en lijkt het een geheel. Let er dan wel op dat je het bovenstuk en broek of rok in dezelfde kleur draagt!

Mini rokjes

Midi rokjes zijn dan ook uit den boze. Als je aan de kortere kant bent kun je beter gaan voor lange jurken tot de enkel of mini rokjes.  De reden voor een dragen van een mini rok is simpel: meer benen laten zien is gelijk aan langere benen en langere benen staan natuurlijk gelijk aan lange vrouwen.

Pumps

Dat schoenen met enkelbandjes je korter doen lijken en hakken juist langer is natuurlijk niets nieuws, maar wat voor schoenen kun je dan wel dragen? Schoenen waarbij je meer voet ziet (zoals een pump) creëert de illusie van langere en slankere benen, doordat dat stukje je been niet afsnijdt en het meer overloopt in je been.

Streepjes

Hoewel streepjes voor ons een echte staple is moet je er een beetje mee oppassen. Verticale strepen laten je naar beneden kijken waardoor je langer lijkt. Horizontale strepen doen juist het omgekeerde: je wordt er namelijk breder van. En als je kleiner van stuk bent kan breder zijn je nog kleiner doen lijken. Stick to vertical stripes, dus!

Deze broek heb je nodig.
De broek die je benen langer doet lijken

Wilde jij ook altijd lange, slanke vingers?
Zo laat jij je nagels langer lijken

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites