Layering 101: 3 fantastische manieren om laagjes te dragen

Zo hou je jezelf stijlvol warm!

Je hebt het vast van je moeder/oma/buurvrouw geleerd: de beste manier om jezelf warm te houden is door het dragen van laagjes. Maar hoe je dat stijlvol doet, dat wordt er vaak niet bij verteld. Het is namelijk niet zo simpel als het klinkt, lukraak items over elkaar heen trekken is niet de manier om layering het mooist tot z’n recht te laten komen. Je wilt namelijk niet dat het er bulky uitziet, of dat je er optisch voller uitziet dan je bent. Het is daarom belangrijk om ook met verschillende lengtes te werken en om materialen te kiezen die niet te stug of dik zijn. Om je een duwtje in de goede richting te geven laten we je drie fantastische ‘gelaagde’ looks zien.

Layering 101

layering

Hét item dat ideaal is om laagjes mee te creëren is de oversized coat (hier shop je de mooiste!). Omdat dit item oversized is, kun je al je laagjes hier prima onder kwijt. Zoals bijvoorbeeld een blazer, dat onder veel jassen toch net niet lekker zit. Vaak zijn de mouwen te krap of de jas te kort, waardoor je een heel opgekropt gevoel krijgt. Niet fijn. Als je dan ook nog kiest voor een boyfriend blazer (die ook iets ruimer valt) kun je hier prima een dunne knit of sweater onder dragen. Warmte gegarandeerd!

 

layering2

Een spijkerjack hoort echt niet alleen in je zomer garderobe thuis! Het is namelijk een heel fijn item om te gebruiken voor je layering. Omdat een spijkerjack wat korter is dan een blazer, kun je hier dus ook prima een iets kortere jas op dragen. Hou het geheel lekker casual met een wit T-shirt (Manon spotte onlangs the perfect white tee) en fijne tennisschoenen. Voor echte layering pro’s: je kunt je spijkerjack ook dragen als overhemd onder een boyfriend blazer. Favoriet van Manon!

 

layering3

Heb jij al een (dunne) coltrui in de kast? We zagen dit item vorig jaar al hier en daar opduiken, dit jaar is het een absolute wardrobe essential. Super stijlvol en als ‘laagje’ onmisbaar! Je kunt dit item onder een blazer dragen, maar ook onder een overhemd of trui (of zoals hier: onder beide!).

Source: Man Repeller

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites