5 vragen die een personal stylist jou zou vragen

Deze vragen helpen je bij het (terug)vinden van je eigen stijl.

Soms lijkt het net alsof al die vrouwen die je op straat tegenkomt precies weten wat ze doen. Ze weten precies welke kleuren het beste bij hun huidkleur passen, ze hebben het geluk dat echt ALLES hun staat en ze hebben dé perfecte kledingkast thuis staan.

Maar stiekem stromen we allemaal over van Pinterest-inspiratie, fashion blogs en fashion weeks. Vragen we nog continu advies aan onze vriendinnen (zelfs wij vragen om advies bij elkaar). En is onze kledingkast een bij elkaar geraapte puinhoop met miskopen.

Het liefst hebben we allemaal een personal stylist die onze kast komt uitpluizen. Maar we kunnen ook elkaar helpen. Als stylist zijn er namelijk een aantal vragen die gesteld worden als we voor een kledingkast staan en wij verklappen ze aan je. Zo kan jij zelf de eerste stappen zetten.

Wat is je doel?

Voordat je aan de slag gaat, wil je voor jezelf bepalen wat je met je kledingkast wil bereiken. Wil je meer kleur in je kledingkast? Wil je juist nettere kleding voor naar kantoor? Of wil je meer creativiteit in je outfits laten zien? Als je weet wat je doel is, kan je er beter voor zorgen dat er alleen kleding in je kast om te hangen waar je ECHT blij van wordt.

Wat mis je op dit moment?

Hierbij is het wel belangrijk dat je eerlijk bent tegen jezelf. We missen allemaal een paar Jimmy Choos in onze kast en willen allemaal nog een Chloé-tas toevoegen aan onze collectie, maar wat heb je echt nodig? Wat mis je? Onze kast hangt vol met kleding maar er is vast iets wat er nog mist waardoor jouw kast niet compleet is en jij dus iedere ochtend weer vastloopt. Je hebt misschien 18 verschillende blazers maar niet genoeg tops die je daaronder aan kan trekken.

Wat ga je de komende tijd dragen?

Jouw kerstjurkjes hoeven echt niet het hele jaar door in je kast te hangen. Het neemt alleen maar ruimte in. Hierdoor lijkt het dus alsof je heel veel hebt maar niets om aan te trekken. Uit de kast dus en ergens anders opbergen, als het kerst is of er staat weer een bruiloft voor de deur, kan je die items weer tevoorschijn halen.

Wat draag je het liefst?

Je houdt het meest van de items waar jij je goed in voelt. Dus kijk eens goed naar jezelf (en niet altijd naar wat anderen dragen). Welke items draag jij het liefst? Waar voel jij je goed in? En wat trek je het liefst aan in het weekend? Allemaal dingen die je voor jezelf kan opschrijven. Zo kom je al sneller in de juiste richting.

Welke drie items zijn je favoriet?

Als je even geen zicht hebt op je eigen stijl, kan je ook kijken naar drie items waar je het meest trots op bent. Waarom zijn dit je favoriete items? Zitten ze goed? Staat het model je goed? Past het overal bij? Of komt het item van je favoriete designer? Denk hier aan als je weer iets nieuws gaat kopen. Komt het dichtbij de drie favoriete items die je al in je kast hebt hangen? Als je er niet compleet verliefd op bent, misschien moet je dan nog maar even wachten met kopen.

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites