Stylisten geheimen: deze deel ik graag met je!

Lees alles over de trucjes die normaal gesproken geheim blijven...

Er zijn legio truucjes (of stylisten geheimen, net hoe je het noemen wilt) die stylisten inzetten om een look nog beter te maken en mooier te laten zitten. Een geheim deel je natuurlijk niet maar in dit geval geldt: sharing is caring. Bij deze: happy to serve you!

Kledingregels bestaan niet

Ja, natuurlijk: er zijn een paar ‘regeltjes’ waar gemiddeld genomen iedereen een stukje leuker of knapper wordt als je je er aan houdt. Maar over het algemeen geldt toch echt: draag en koop vooral wat jij leuk vindt. Je wordt je eigen, beste stylist, the minute dat je plezier gaat krijgen in kleding kopen en kleding dragen.

Koop je schoenen altijd een halve maat te groot

Achter de schermen zijn we altijd schoenen aan het volproppen met tissues. Bij de start van een show kan je schoen namelijk beter een halve centimeter te groot zijn: gedurende de avond zwellen je voeten namelijk en niets zo vervelend als pijnlijke voeten! Andere tips om pijn aan je voeten te voorkomen vind je hier(Perfect op heels rondrennen? Leer het hier!) 

Check of het je geld echt waard is

Is het bijvoorbeeld een tijdloos items? Zoals een mooie heels of een leren tas die je over een paar seizoenen gemakkelijknog steeds zal dragen. Ga dan (als het kan) voor designeritems of items van goede kwaliteit. Deze zullen de investering zeker waard zijn! Trendgevoelige items kun je beter halen on a budget.

Geen enkel kledingstuk is perfect

En geen enkel lichaam (hoe slank, lang, getoned, ook) is dat. Er is bijna geen kledingstuk dat we daarom niet vermaken. Al is het maar een piepklein beetje. Taille net iets strakker, broekband net iets wijder, pijpen net iets langer (lijk je langer door!): alles gaat langs de coupeur. Zoek een goeie coupeur in je buurt en wees niet bang als een kledingstuk in de winkel net niet helemaal naar je zin is, om het te laten vermaken.

Garderobe check

Voordat je een grote shopping Spree gaat houden is het belangrijk dat je weet waar je naar op zoek bent. Check van te voren je kast. Zo weet je precies wat je nog mist of welke items aan vervangen toe zijn.

Corrigerend ondergoed is tha bomb

Shapewear is niet alleen voor Bridget Jones. Of voor hele dikke mensen. Eén van de best bewaarde stylisten geheimen? IEDEREEN op tv draagt shapewear. Zie het niet eens zozeer als corrigerend, maar probeer het te zien als een soort ‘foundation’: ook met kleding gebruik je het liefst foundation zodat de rest beter en mooier blijft zitten. Dus als je een super leuk jurkje hebt gezien, maar die op sommige plekken niet goed zit, hang het dan niet meteen terug aan het rek.

Neem inspiratie mee

Pinterest staat vol met mooie inspiratiebeelden die je kunnen helpen tijdens het shoppen. Sla je favoriete beelden daarom altijd op. Zo zit je niet als een kip zonder kop door de stad te rennen, maar weet je ongeveer waar je na op zoek bent.

Ken je kleuren

Kleur is het eerste waar je naar kijkt bij iemand anders. Als de kleur je niet zo knap staat, maakt het niet uit hoe gaaf je look is. Kijk daarom altijd eerst naar de kleur bij het kiezen van een kledingstuk.

Accessoires redden je leven

En je garderobe. En je portemonnee. Niets zegt zo hard: hallo nieuw seizoen! Daarmee kun je op een makkelijke en relatief goedkope manier je garderobe een snelle update geven!

Voor meer tips lees snel verder
>Fashion tip: Sneller aankleden ‘s ochtends!
>De meest briljante fashion hack OOIT!

 

PHOTOCREDITS : LISAPLACE

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites