Wardrobe essentials voor lange vrouwen

We'll narrow it down for you!

Lang zijn. Het is iets wat zowel als voordeel- als nadeel kan worden gezien. Manon behoort met haar lengte zeker tot een tall woman:

“Met mijn 1.84 meter geloof ik dat ik met recht kan zeggen dat ik een lange vrouw ben. Wat ik daarvan vind? Nu ben ik er blij mee (op een aantal momenten daar gelaten), maar toen ik 12 was en elke drie weken een centimeter groeide om vervolgens als 1.80 meter lange brugpieper met buitenproportionele ledematen de middelbare school te betreden, vond ik het nog niet zo heel grappig. En toen de kleinste jongen van de klas tijdens de schooldisco met me wilde schuifelen sloeg niet-zo-grappig om in blinde paniek. Inmiddels is mijn ervaring dat het vooral lijkt alsof de mensen om je heen er continu een tikkeltje van in shock zijn. Ik lieg niet als er gemiddeld zo’n drie keer per week gevraagd wordt: ‘Zo. Hoe lang ben jij?’ (Google voor de grap eens ‘Manon Meijers’. ‘Manon Meijers lengte’ is de meest gezochte na ‘Manon Meijers styling’…). Misschien zijn dat de momenten dat ik me een alienated freak in plaats van could-have-been-a-total-supermodel voel.” [lees hier het hele artikel]

Toch kunnen we de voordelen ervan ook goed opnoemen: we willen allemaal langer lijken: jij bent het al, je hebt waarschijnlijk dus ook prachtig lange benen (waar wij allemaal jaloers op zijn), je hoeft je nooit zorgen te maken dat je het concert niet goed kunt zien, bij basketballen op school was jij waarschijnlijk de beste en jij kunt flared broeken hartstikke goed hebben. Toch is een van de grootste nadelen dat je niet goed weet waar je met jouw lengte het beste kunt shoppen. Niet iedere winkel heeft immers een tall lijn! Gelukkig hebben we dit al eerder behandeld in dit artikel over shoppen per lichaamstypeMaar we willen je ook nog graag voorzien van typen kledingstukken die je als tall woman in je garderobe zou moeten hebben. Dan kom jij alle seizoenen prima door!

1. Een lange jas
Girl, show off that length! Een lange jas benadrukt je prachtige lengte en niemand kan zo’n jas zo goed hebben als jij. Waar kortere mensen er eerder het gevoel in hebben dat ze verzuipen, rock jij ‘m in any way.

2. Een jurk
Daarbij moeten we wel zeggen: zorg dat je de juiste lengte shopt. Wat voor anderen een jurkje tot aan de knie is, is voor jou al snel te kort (en je wilt natuurlijk geen rokjesgate drama veroorzaken). 

3. Ankle boots
Omdat jij al van die prachtig lange benen hebt, hoef je met je schoeisel niet op te passen dat je er kleiner van wordt. Ankle boots kunnen voor jou dus prima en wij hebben de beste versies al voor je klaarstaan.

4. Flared
Flared broeken zijn gemaakt voor lange benen. Althans, menig vrouw moet ze laten inkorten of er een flinke hak onder doen willen de pijpen niet te lang zijn. Ze geven vorm aan je been en zijn perfect om een zandloper-figuur te benadrukken.

5. Een goede witte blouse
En hiermee bedoelen we: met de juiste arm- en totaal lengte. Als je er eenmaal een gevonden hebt doe je ‘m nooit meer uit!

6. Pantalon
Of je ‘m nu cropped of op normale lengte neemt: de pantalon staat jou fantastisch. Prachtig voor lange, slanke benen en ook nog eens eindeloos te combineren.

7. Een boyfriend broek
Een baggy broek is voor jouw figuur een go omdat het je wat body geeft. Oversized items kun je met jouw lengte prima hebben omdat in de breedte gaan bij jou in verhouding blijft.

8. Goede riem
Is een jurkje bij jou één lang vlak? Kies dan voor een goede statement riem om het vlak te ‘breken’. 

9. Oversized jack
Bij nummer #7 legden we al uit dat oversized items jou goed staan. Een oversized bomber-, denim- of leren jack mag dan ook niet ontbreken.

10. Midirok
Deze lengte is voor jou gemaakt! Een midirok valt bij de meeste mensen nogal lang, terwijl deze bij jou valt zoals hij is bedoeld: net over de knie. Chic en sophisticated: let’s do this!

READ NEXT:
Bij deze winkels shop je items voor jouw lichaamstype
Vind jouw body shape en zie welke kleding hierbij past
Key pieces voor iedere leeftijd

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites