Een mooi paar suède sneakers of mooie suède boots staan nooit mis. Schoenen maken je outfit, wist je dat je jouw outfit eigenlijk ook altijd bij je schoenen zou moeten beginnen? Nu het weer slechter is en er veel meer regen valt, is het wel extra belangrijk om je suède schoenen goed te verzorgen en te beschermen tegen water en vuil. Met de volgende tips heb jij nog héél lang plezier van je favoriete suède shoes, suède schoenen schoonmaken doe je zo:

1. Insprayen

Je krijgt dit advies van de schoenenverkoper vaak al bij de kassa: ”Wilt u er ook een schoenenspray bij? Deze spray zorgt er voor dat de schoen goed beschermd is tegen vuil en regen en het materiaal zal langer mooi blijven”. Je denkt misschien dat je hem niet nodig hebt, maar als je voor de zoveelste keer door een flinke regenbui moet met je mooie schoenen, heb je misschien wel spijt. Het advies van die spray is niet voor niets! Gebruik een schoenspray speciaal voor suède en spray de schoenen het liefst om de 15 keer dragen opnieuw in met twee dunne laagjes. Als je zwarte suède schoenen hebt, kan je ze, als ze wat vager zijn geworden, ook inspuiten met een zwarte suède spray.

2. Borstelen

Als je je schoenen hebt gedragen en ze vies zijn geworden, doe je er goed aan om ze even te borstelen. Hiervoor zijn speciale suède borstels te koop. Koop een borstel met twee zijden: een rubberen kant en een koperen kant. Met de rubberen kant kan je jouw schoenen mooi opborstelen als er lichte vlekken op zitten. De koperen kant gebruik je om het leer mee op te ruwen. Je kan hardnekkige vlekken met speciale zachte gummetjes weg halen. Een crêpe block is ook handig om bepaalde vlekken mee te verwijderen, bijvoorbeeld inkt of lijm. Hiermee ruw je lichtjes het suèdeleer bij de vlek op. Borstel altijd voorzichtig en zorg er voor dat de vlekken droog zijn als je ze weg gaat halen. Met deze essentials zijn je schoenen in een handomdraai weer schoon!

3. Schoenenspanners

Als je jouw schoenen al een tijdje hebt, zul je vast merken dat er op een gegeven moment lijntjes komen in het suède leer. Deze zie je meestal vooral bij de neus van de schoen. De lijntjes ontstaan door het afwikkelen van je voet maar je kan het verminderen! Schoenenspanners zijn de oplossing, die kan je bij veel schoenenwinkels ook kopen. Als je jouw schoenen ‘s avonds weg zet, doe je de schoenenspanners erin en zullen de lijntjes minder snel in het leer trekken. Ook nemen schoenenspanners geur en vocht op wat er voor zorgt dat het leer langer mooi blijft. Zijn je schoenen nat geworden? Dan kan je de schoenenspanners er ook het beste inzetten en de schoenen droog weg zetten.

Ben je nog op zoek naar een nieuw paar laarzen?
Styled by Manon – Dit paar laarzen maakt je kledingkast compleet
Dé laarzenlijn waar echt iedere vrouw gelukkig van wordt
Deze laarzen heeft ieder modemeisje nodig

 Heb je al een paar enkellaarsjes?
> Zo laat jij jouw enkellaarsjes op zijn best zien
PHOTO CREDITS: LISSYRODDYY
(Visited 1 times, 1 visits today)