Supersnelle power work-out!

Tijd is kostbaar en we lijken er steeds minder van te hebben. Veel van ons zijn de hele dag aan het werk (al dan niet achter de computer), waarbij we op de automatische piloot koffie naar onze mond brengen. Komt het bekend voor? Om alert en geconcentreerd te blijven, moet je eigenlijk met regelmaat van je stoel komen en bewegen of sporten. Dit hoeft helemaal niet lang te duren! Er zijn genoeg oefeningen die je in een kwartiertje kunt doen, maar waar je je wel fit van gaat voelen. Er zijn al best veel kantoren die een inpandige gym hebben en waar je dus voor, tijdens of na het werk zou kunnen trainen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er vast een park in de buurt! Probeer minimaal één keer in de week even tijd vrij te maken om voor, tijdens of na het werk een work-out te doen. Nogmaals: veel tijd heb je echt niet nodig. Onderstaande work-out neemt maximaal 15 minuten van je tijd in beslag; gun jezelf dat!

Supersnelle power work-out

Begin met een rondje rennen om op te warmen. Dit is puur om op te warmen, ga dus niet te hard of te lang! Heb je weinig ruimte? Ga dan even dribbelen op één plek. Na het rennen of dribbelen stretch je je onder- en bovenlichaam. Stretch je onder – en bovenlichaam.

Het circuit hieronder voer je drie keer uit.

1. 20 squats (kom als je staat op je tenen)
2. 30 seconden sprinten op je plek

3. 20 lunges (om en om uitstappen)
4. 30 seconden sprinten op je plek

5. 20 push-ups
6. 30 seconden sprinten op je plek

7. 20 tricep dips (pak een bankje, muurtje, stoel enz.)
8. 30 seconden sprinten op je plek

Het circuit hieronder voer je ook drie keer uit.

1. 30 seconden mountain climbers
2. 30 seconden high knees

3. 30 seconden ice skaters
4. 30 seconden high knees

5. 30 seconden jump squats
6. 30 seconden high knees

7. 30 seconden lunge jumps
8. 30 seconden high knees

Als je een beginnend sporter bent, doe je alleen het eerste circuit. Heb je al wat ervaring en wil je even goed stuk gaan, dan doe je circuit twee erachter aan!
Je kunt hier ook wat mee spelen en variëren, als je de ene week het eerste circuit doet, doe je de week erop het tweede circuit.

Daarna is het nog 100 x lekkerder als je aan je lunch begint. Probeer daarbij een gezonde en voedzame lunch te nemen. Koolhydraten en eiwitten mag allebei.
Je hebt als het goed is flink gezweet en energie verbrand, dus tast toe!

Good luck lieve mensen en tot volgende week!

Liefs Elske