Een kledingstuk helemaal geweldig vinden, vervolgens 3 maanden (uiteraard mét het kaartje) in je kledingkast laten liggen en later spuuglelijk vinden en weggeven? Herkenbaar? Lees dit artikel dan héél zorgvuldig door zodat jij nooit meer een miskoop hebt.

1. Trek ik dit morgen METEEN aan?

Is het antwoord ja? Dan kun je het item kopen. Is het antwoord nee? Dan hang je het kledingstuk METEEN terug. We accepteren geen smoesjes als; ‘Niet morgen, maar misschien wel overmorgen”. Nee. Niet kopen.

2. Zit het écht goed?

Als het niet past, past het niet. We snappen dat wanneer je een flared broek aan doet die te lang is, je die uiteraard kunt laten innemen. Maar pas ermee op. Begin niet bij ieder kledingitem te roepen dat het wel ingenomen kan worden. Want je weet niet of het dan wel echt leuk staat.

3. Met wat ga ik het combineren?

Denk hier meteen over na zodra je op het punt staat om een kledingstuk te gaan afrekenen. Zodat je voorkomt dat wanneer je thuis bent, je niet weet hoe je het item moet combineren en het dus zonder nadenken maar in je kast legt voor ‘later’. Want daar ontstaat de miskoop. AAAAH.

4. Heb ik niet al iets wat hierop lijkt?

Altijd gevaarlijk: Items die op elkaar lijken. Want je hebt uiteindelijk altijd een favoriet waardoor je 1 van de 2 standaard links laat liggen. En dat zal waarschijnlijk degene zijn die je als laatste gekocht hebt. Dus heb je al iets wat erop lijkt? Geef dat kledingstuk gewoon terug aan de vrouw die bij de pashokjes staat en neem het NIET mee naar huis.

5. Wat staat er op het waslabel?

Met alle vreugde heb jij die nieuwe zijden top aangehad naar een feestje. Toch een vlekje ingekomen en zodra je hem wil wassen lees je op het waslabel dat je hem met de hand moet wassen of nog erger, niet mag wassen. Al snel ben je vermogen kwijt aan stomerij-kosten. En omdat je daar geen zin in hebt, trek je het shirt maar niet aan. Stel je voor dat ie vies wordt. Zonde.

6. Blijf je aan het kledingstuk denken?

Als je de ‘vlinders’ blijft voelen en, net als een liefde, maar aan het kledingstuk blijft denken, dan is er een hele grote kans dat dit niet gaat uitlopen op een miskoop.

Miskopen kunnen op verschillende manieren in je kast terechtkomen. Als je gaat shoppen met vriendinnen en zij je met man en macht overtuigen dat het écht iets voor jou is, terwijl je er gewoon niet goed in voelt. Of je koopt juist het shirt dat je vriendin zo goed staat, maar thuis kom je erachter dat het niet echt matcht met wat jij al in je kast hebt hangen. Of je staart je blind op het prijskaartje en denkt dat korting op je rekening wordt gestort. Of je bent zo verliefd dat je hem te klein of te groot koopt, want je wil hem zo graag hebben. MEER dan genoeg redenen en daar zijn ook manieren voor om dit te voorkomen. Ga daarom altijd in je hoofd na hoe je het item, dat je wil gaan kopen, gaat combineren.

Maar er is nog een andere reden waardoor jij uiteindelijk weer met een miskoop opgescheept zit. Het waslabel. Met alle vreugde heb jij die nieuwe zijden top aangehad naar een feestje. Toch een vlekje ingekomen en zodra je hem wil wassen lees je op het waslabel dat je hem met de hand moet wassen of nog erger, niet mag wassen. Al snel ben je vermogen kwijt aan stomerij-kosten. En omdat je daar geen zin in hebt, trek je het shirt maar niet aan. Stel je voor dat ie vies wordt. Zonde.

Check dus altijd eerst even het waslabel als je een item koopt. Bovendien kan je uit het waslabel nog veel meer lezen. Waar het vandaan komt, ook altijd goed om te weten. Maar ook de samenstelling van stoffen kan veel vertellen over het shirt in kwestie. Zo kan een jeans met een hoog percentage elastaan op een gegeven moment gaan lubberen. En zo kan een satijnen top snel zweetvlekken laten zien. Dus, volgende keer als je gaat shoppen altijd even het waslabel checken.

READ MORE:
Vergeet Zara: hier gaan we onze nieuwe garderobe shoppen
OMG: Hierom moet je altijd nieuwe kleding wassen

(Visited 311 times, 24 visits today)